Nedtur for Høyre på ny meningsmåling

<p>Statsminister Erna Solberg (H) må konstatere at partiet går tilbake på junimålingen fra Nettavisen etter at oppslutningen faller i takt med at coronatiltakene reduseres. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix</p>
Statsminister Erna Solberg (H) må konstatere at partiet går tilbake på junimålingen fra Nettavisen etter at oppslutningen faller i takt med at coronatiltakene reduseres. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Etter gode tall på meningsmålingene under coronakrisen begynner hverdagen å innhente regjeringen. Både Høyre og KrF sliter, mens Venstre får en liten opptur.

Nettavisens partimåling for juni faller Høyre fra 26 prosent i mai til 24,2 prosent i juni.

I april var Høyre landets største parti med en oppslutning på Nettavisens måling på 26,7 prosent – nå er partiet jevnstort med Arbeiderpartiet, som går tilbake med 1,3 prosentpoeng fra mai.

Høyres regjeringspartner KrF sliter fortsatt voldsomt. Partileder Kjell Ingolf Ropstad må konstatere en ny bunnotering på 2,5 prosent, ned med 1,5 prosentpoeng fra mai og partiets laveste oppslutning noensinne.

Det tredje regjeringspartiet Venstre går imidlertid fram 1,1 prosentpoeng fra 3,3 prosent i mai til 4,4 prosent i juni. Dermed er partiet igjen over sperregrensen. Det er den beste noteringen for partiet på Nettavisens Sentio-måling siden januar.

Frp går fram fra 11 til 11,3 prosent og Senterpartiet fra 13,5 til 14 prosent. Rødt går solid fram fra 3,3 prosent til 5,5 prosent, mens SV går tilbake fra 7,1 til 6.9 prosents oppslutning. Miljøpartiet De Grønne går fram med 1 prosentpoeng til 5,4 prosent, mens andre partier samlet ligger på stedet hvil med 2 prosent.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært