Enighet om lokale tiltakspakker i Bergen

Det er enighet i Bergen kommune om tiltakspakker i forbindelse med coronavirusutbruddet. Bystyret vedtar tiltakspakken onsdag ettermiddag. Her fra Bryggen. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Det er enighet i Bergen kommune om tiltakspakker i forbindelse med coronavirusutbruddet. Bystyret vedtar tiltakspakken onsdag ettermiddag. Her fra Bryggen. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bystyret i Bergen bevilger ytterligere 135 millioner kroner i tiltakspakker til lokalt næringsliv, familier, kultur og idrett for å avhjelpe coronasituasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyre, Arbeiderpartiet, FNB, MDG, SV, Senterpartiet, Rødt, Venstre, KrF og Pensjonistpartiet ble tirsdag enige om et bredt forlik om tiltakspakkene under coronakrisen.

Bystyret bevilger 135 millioner kroner i tillegg til byrådets forslag på 210 millioner i tiltakspakken for lokalt næringsliv og 55 millioner til kultur og idrett for å avhjelpe situasjonen.

– Det er historisk at et bredt flertall i bystyret samler seg om en rekke tiltak for å avhjelpe situasjonen for et hardt rammet næringsliv, arbeidsliv, kulturliv og frivillighet i byen vår, sier Bergens ordfører Marte Mjøs Persen (Ap), som har ledet forhandlingene.

Forliket inneholder blant annet 25 millioner kroner til barn og familier i utsatte situasjoner og 50 millioner kroner til å sikre at skolene har kapasitet og ressurser til å foreta en kontrollert åpning.

Tiltakspakken vedtas i bystyret onsdag klokka 12.