Trump vil tale om «USAs comeback»

<p></p><p>President Donald Trump holder natt til onsdag sin tale til nasjonen, kort tid etter nominasjonsvalget i Iowa og timer før riksrettssaken mot ham avgjøres i Senatet. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix</p>
President Donald Trump holder natt til onsdag sin tale til nasjonen, kort tid etter nominasjonsvalget i Iowa og timer før riksrettssaken mot ham avgjøres i Senatet. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: Evan Vucci / AP

President Donald Trumps tredje tale til nasjonen er ventet å være full av eksempler på hvordan han har gjort Amerika stort igjen.

Den direktesendte talen holdes fra Kongressens talerstol og starter klokka 21 amerikansk tid – klokka 4 natt til onsdag norsk tid.

Ifølge tjenestemenn blir temaet «USAs store comeback». Trump vil blant annet hylle den nye nordamerikanske handelsavtalen USMCA, framgangen i handelssamtalene med Kina og de mange nye arbeidsplassene i USA.

Det er også ventet at han vil slå seg på brystet for børsoppgangen og USAs likvidering av den iranske toppgeneralen Qasem Soleimani, som ble drept i et amerikansk droneangrep i Bagdad 3. januar.

Stemningen kan bli anspent ettersom Trump kommer til stå rett overfor demokraten Nancy Pelosi, som rett før jul sørget for å få vedtatt to tiltalepunkter mot ham. I salen finnes også de 100 senatorene som onsdag skal avgjøre riksrettssaken og bestemme om Trump skal avsettes eller ei. Etter alle solemerker blir han frikjent.

Talen holdes dagen etter at Demokratene startet sin nominasjonsprosess i Iowa. Valget er foreløpig blitt en pinlig affære ettersom resultatene er sterkt forsinket.

– Ingenting virker, det var akkurat slik de styrte landet, skrev Trump på Twitter tirsdag morgen.

Han erklærte seg samtidig som den eneste store vinneren i Iowa, ettersom han vant Republikanernes nominasjonsvalg uten reell motstand.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært