Trump tvitrer om angrep på al-Qaida-topp i Jemen

Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump har viderebrakt flere Twitter-meldinger som tilsynelatende bekrefter at en al-Qaida-topp ble drept i et droneangrep i Jemen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stammeledere i Jemen sier til nyhetsbyrået AP lørdag at et antatt amerikansk droneangrep har ødelagt en bygning som huset al-Qaida-krigere.

Droneangrepet skjedde i Wadi Ubaidah-området i provinsen Maarib øst i landet 25. januar, ifølge stammelederne. Dette er kjent som et kjerneområde for al-Qaida på den arabiske halvøy (Aqap), som er terrornettverkets jemenittiske fløy.

Det er ukjent hvor mange og hvilke Aqap-medlemmer som var i bygningen.

Trump retvitret imidlertid en håndfull meldinger og artikler som tilsynelatende bekrefter at Qassim al-Rimi, en av Aqaps grunnleggere og nåværende leder, ble drept i angrepet. Det hvite hus ville lørdag ikke kommentere hvorvidt presidentens Twitter-aktivitet kan tolkes som en bekreftelse på at Rimi ble drept i et amerikansk droneangrep.

Heller ikke CIA vil kommentere saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Al-Rimi tok over som Aqap-leder etter at Nasser al-Wahishi ble likvidert i et amerikansk droneangrep i 2015.

Blant meldingene som Trump har retvitret, er en tråd fra Rita Katz. Hun er direktør for det private etterretningsselskapet SITE, som overvåker meldinger fra militante grupper. Katz sier angrepet skjedde 25. januar.

– Hvis det er sant, noe det synes å være, så vil al-Rimis død være et stort slag for al-Qaida som helhet. Al-Rimi var kandidat til å etterfølge Zawahiri, tvitret Katz torsdag.

Hun viser til al-Qaidas øverste leder Ayman al-Zawahiri.