Ap-ordfører mener partiet må søke MDG-samarbeid også nasjonalt

Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre i Kristiansand i slutten av juli. Her sammen med ordfører i Kristiansand Jan Oddvar Skisland (Ap). Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre i Kristiansand i slutten av juli. Her sammen med ordfører i Kristiansand Jan Oddvar Skisland (Ap). Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kristiansands ordfører Jan Oddvar Skisland (Ap) mener det burde være mulig for Arbeiderpartiet å samarbeide med MDG også nasjonalt. Støre vil ikke konkludere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiets ordfører i sørlandsbyen leder en koalisjon der både Senterpartiet og Miljøpartiet De Grønne inngår. I tillegg er Rødt, SV, Folkelista og fire tidligere medlemmer i Demokratene med.

Jan Oddvar Skisland sier til Fædrelandsvennen at det kan godt være aktuelt at partiet må samarbeide med MDG også i regjering etter valget i 2021.

– Jeg tenker at det er så pass mye felles nasjonalt også. Den skepsisen som har vært mot Miljøpartiet, har blitt mindre både nasjonalt og hos oss. Vi ser at spesielt den yngre generasjonen i Ap har et enormt fokus på klima og miljø, sier Skisland til avisen.

I tillegg til Kristiansand, var MDG med på å sikre at Ap fikk styringen i både Oslo, Bergen og Trondheim etter høstens lokalvalg.

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier til Fædrelandsvennen at han ikke vil utelukke et regjeringssamarbeid med MDG.

– Det er klart at disse erfaringene med å styre de store byene er det nærmeste du kommer å styre et stort land. Men vi har ikke konkludert, og jeg har veldig lave skuldre i dette spørsmålet. Jeg registrerer at vi i Stortinget har nærmere og bedre dialog med MDG i denne perioden enn i forrige periode, sier Støre.

Personvernpolicy