Vedum: – Trenger ikke dype analyser for å forklare vår valgseier

<p>Partileder Trygve Slagsvold Vedum.</p>
Partileder Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum sier det er helt åpenbart hvorfor partiet ble årets valgvinner. – Vi har sett folk og tatt folks problemer på alvor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sp-lederen ble tatt imot med langvarig og stående ovasjoner da partiets landsstyremøtet mandag samlet seg for første gang siden valgsuksessen i høst. Senterpartiet nær doblet oppslutningen i kommune- og fylkesvalget siden lokalvalget for fire år siden med 14,4 prosent.

Vedum mener det ikke trengs «dype analyser» på å forstå Sps fremgang og regjeringspartienes tilbakegang.

– Vi har sett folk og tatt folks problemer på alvor. Av regjeringen har de blitt overkjørt og overprøvd, og den politikken vil ikke folk ha, uttalte han.

Vedum brukte sine mange møter gjennom en enkelt dag i valgkampen for å illustrere hvorfor han mener Sp vant valget. Fra han sto opp om morgen og kunne titte ut på den nedleggelsestruede nærskolen, til praten med taxisjåføren som var bekymret for avgiftshopp og frislipp av løyve, til togrenholdere som var bekymret for pensjonen sin, Widerøe-personell som var bekymret for jobben sin, bønder som var fortvilet over å ikke kunne bruke utmarksressursene sine og lokalbefolkning på Helgelandskysten som er bekymret for nedleggelser av lærerutdanningen på Nesna, nedleggelse av sykepleierutdanning, tingretter og politikontor.

– Det viktigste for folk er å ha skoler, sykehus, politi og grunnleggende tjenester nær der folk bor. Der har vi vært den tydeligste stemmen, derfor ble vi en valgvinner, sa Vedum.

Personvernpolicy