Trump med harde ord mot partikollega Mitt Romney

Utah-senator Mitt Romney får det glatte lag av president Donald Trump etter å ha kritisert ham. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB scanpix
Utah-senator Mitt Romney får det glatte lag av president Donald Trump etter å ha kritisert ham. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB scanpix Foto: Drew Angerer Mandel Ngan / AFP / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump reagerer skarp på kritikk fra partikollega Mitt Romney. – Et pompøst fjols, er karakteristikken fra presidenten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Romney, som var Republikanernes presidentkandidat i 2012, har markert seg som en av få tydelige kritikere av Trump i partiet.

Etter at Trumps oppfordringer til Ukraina om å innlede etterforskning av demokraten Joe Bidens sønn ble kjent, er det innledet en riksrettsetterforskning av presidenten i Representantenes hus.

Biden ligger godt an til å bli demokratenes presidentkandidat i 2020-valget. Å hente inn utenlandsk hjelp i et valg i USA strider mot amerikansk lov, og det foreligger ingen konkrete beviser mot verken Joe Biden eller han sønn.

– Uriktig og rystende

Trump holder imidlertid fast ved at han ikke har gjort noe galt, og hevder at hans eneste mål har vært å advare om korrupsjon. Han har også oppfordret Kina til å etterforske Biden-familien.

– Presidentens freidige og uhørte oppfordring til Kina og Ukraina om å etterforske Joe Biden er uriktig og rystende, skrev Romney i en Twitter-melding et døgn senere.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Svaret fra Trump var kontant.

– Et pompøst «fjols»

– Han er et pompøst «fjols» som har kjempet mot meg fra starten, bortsett fra når han tryglet meg om å støtte hans senatskampanje (noe jeg gjorde), og når han tryglet meg om å bli utenriksminister (jeg ga ham ikke stillingen). Han er så dårlig for R-ene, skriver Trump, med henvisning til det Republikanske partiet han selv representerer.