Protestleder Joshua Wong stiller til lokalvalg i Hongkong

22 år gamle Joshua Wong har de siste ukene vært i både Tyskland og USA, for å samle tverrpolitisk støtte. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpix
22 år gamle Joshua Wong har de siste ukene vært i både Tyskland og USA, for å samle tverrpolitisk støtte. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hongkong-aktivist Joshua Wong ønsker å stille til lokalvalg og advarer om at forsøk på å diskvalifisere ham bare vil generere mer støtte blant demonstrantene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

22-åringen kommer med kunngjøringen i forkant av lørdagens femårsmarkering for starten på den såkalte paraplybevegelsen i Hongkong.

Wong sto i spissen for massedemonstrasjonene høsten 2014, da flere sentrumsgater i Hongkong ble okkupert i to-tre måneder. Paraplybevegelsen protesterte mot endringer av valgsystemet som ville gi det kinesiske kommunistpartiet økt innflytelse over hvem som skulle styre byen.

I fjor ble Wong dømt til tre måneders fengsel. Dommen ble senere redusert til to måneders fengsel fordi han bare var tenåring da han ble pågrepet i 2014. Wong anket, men tapte ankesaken. Dermed måtte han i mai inn til soning i Lai Chi Kok-fengselet. Da han ble løslatt i juni, sluttet han seg til demonstrantene.

Wong sier at han stiller til valg fordi det er «avgjørende for å sende et budskap til Beijing om at folket, mer enn noensinne, er bestemt på å vinne kampen for flere rettigheter».

Lokalvalget i Hongkong holdes i november.