Alt om valget
Følg valget:

Direkte kl. 19.45:

Støre grillet om skolemat

Ap-leder Jonas Gahr Støre måtte forsvare Trondheim Aps beslutning om å ikke prioritere gratis skolemat da han ble grillet i partilederutspørringen på NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for at både Støre og Oslos byrådsleder Raymond Johansen mener at gratis skolemat er et av de viktigste valgløftene til Arbeiderpartiet under årets lokalvalg, har Trondheim Ap ikke dette med på sin liste over 60 prioriterte saker de nærmeste årene.

– Trondheim har vært ærlige på at de prioriterer SFO, sa Støre da han ble konfrontert med dette under mandagens utspørring.

Samtidig la Støre til at han tror gratis skolemat også kommer i Trondheim, men understreket at situasjonen er forskjellig i flere kommuner.

– Gratis skolemat er et mål for partiet, det vil kommunene satse på, men det vil avhenge av at vi får et regjeringsskifte i 2021 så kommunene får bedre økonomi, sa Støre.

Utspørringen kom også inn på andre temaer. Støre antydet at han ikke ser Folkeaksjonen nei til mer bompenger som en naturlig samarbeidspartner for Ap, og mener samtidig at byggingen av ytterligere jernbanenettverk i Nord-Norge må få en egen konsekvensutredning.

Få siste nytt fra valget her!

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden