Putin invitert til Macrons sommersted

Frankrikes president Emmanuel Macron møtte Vladimir Putin på sidelinjen av G20-toppmøtet i Osaka 28. juni.
Frankrikes president Emmanuel Macron møtte Vladimir Putin på sidelinjen av G20-toppmøtet i Osaka 28. juni. Foto: Mikhail Klimentyev / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frankrikes president Emmanuel Macron bekrefter at han har invitert sin russiske motpart Vladimir Putin til samtaler like før G7-toppmøtet i august.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Putin er invitert til presidentens sommersted, middelalderfortet Bergancon i på den franske middelhavskysten. Samtalene skal skje 19. august, få dager før Frankrike er vertskap for G7-toppmøtet i Biarritz sørvest i Frankrike.

Macron sier lørdag at sommerstedet ble valgt som møtested fordi det egner seg godt til å «jobbe i isolasjon og ta imot utenlandske ledere».

Frankrike har i år formannskapet i G7, som også omfatter Storbritannia, Canada, Tyskland, Italia, Japan og USA. Gruppen het G8 inntil Russland i 2014 ble kastet ut som følge av annekteringen av den ukrainske Krim-halvøya.

Marcon kunngjorde allerede i juni at han hadde planer om å møte Putin.

– Innenfor rammeverket av G7 mener jeg det er avgjørende at vi tar dette initiativet, for å utforske alle former for samarbeid om viktige temaer som dreier seg om destabilisering eller konflikt, uten naivitet og uten å stenge døra, sa presidenten den gang.