Partigruppene på Stortinget har millioner i reserve

De ni partigruppene på Stortinget har nesten 200 millioner kroner i ubrukte tilskudd. Disse millionene får gruppene beholde, i motsetning til alle andre som får tilskudd fra Stortinget. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
De ni partigruppene på Stortinget har nesten 200 millioner kroner i ubrukte tilskudd. Disse millionene får gruppene beholde, i motsetning til alle andre som får tilskudd fra Stortinget. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Partigruppene på Stortinget har til sammen nærmere 200 millioner kroner i bokførte eiendeler. Pengene stammer fra ubrukte tilskudd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årsaken er at partigruppene på Stortinget slipper å betale tilbake det de ikke bruker i løpet av ett år, i motsetning til hva som er regelen for alle andre som får penger fra Stortinget, skriver VG.

De forskjellige partigruppene får både gruppetilskudd, representanttilskudd og opposisjonstilskudd, og i 2018 beløp dette samlet seg til nærmere 188 millioner kroner.

Hovedregelen for penger bevilget av Stortinget i statsbudsjettet, er at ubrukte midler ved årets utgang betales tilbake, men dette gjelder altså ikke tilskuddene til partigruppene. Resultatet er at partigruppene dermed har flere millioner kroner i ubrukte midler.

Stortingspolitikere nærmer seg millionlønn: – Alt for høyt når man ser hva folk flest i landet vårt tjener

Høyres stortingsgruppe hadde ved årsskiftet 64,1 millioner kroner i reserve, Frp 53 millioner og Ap 41,3 millioner kroner. Også samtlige av de øvrige gruppene har millionbeløp på konto.

Stortingspresident Tone Trøen (H) opplyser til avisen at presidentskapet tidligere i år startet en gjennomgang av gruppetilskuddet.

LO: – Rike bør betale mer enn fattige i bommen

Aktuelt: Avgått direktør i Mattilsynet får permisjon med full lønn

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden