Åpen for alle - alltid

Miljøpartiet De Grønne oppsummerer det politiske halvåret

Artikkelen fortsetter under annonsen

Miljøpartiet De Grønne inviterer til sommerpressekonferanse. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Begge De Grønnes nasjonale talspersoner, stortingsrepresentant Une Bastholm og miljøbyråd Arild Hermstad vil være til stede. I tillegg stiller Grønn Ungdom.

I forkant av seansen har Oslo Unge Høyre åpnet for samarbeid med MDG i stedet for Frp i Oslo, med bakgrunn i klimasaken.

Oslo Unge Høyre-leder Håkon Flydal sier at det ville vært «spennende» med et samarbeid med MDG i Oslo, skriver Aftenposten.

– Dette er nok ikke noe som kommer fordi jeg ikke ønsker å samarbeide med Frp, men fordi jeg ønsker at vi skal begynne å se andre veier også, sier han til NRKs Politisk kvarter.

Flydal sier de tar på alvor at MDG sier de er et blokkuavhengig parti.

– Da kan vi se om vi kan få et samarbeid også den veien når vi ser at Folkeaksjonen mot bompenger blir så store om de blir, sier han.

På spørsmål om han heller vil samarbeide med MDG enn Frp, sier han dette:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg ser i hvert fall at det er lite realistisk å få til et byrådssamarbeid med både Frp og MDG, svarer Flydal

Raunand Ismail, som sitter i sentralstyret til Grønn Ungdom og er MDGs ungdomskandidat til Oslo-valget, er ikke fullstendig avvisende.

– Vi må gjøre alt i vår makt for å forhindre at Frp og FNB får innflytelse over byen vår. Det er en situasjon vi må sette alt inn på å forhindre, også byrådssamarbeid med Høyre – hvis det trengs, sier han til avisen.

FNB fikk 9,6 prosent i en meningsmåling for Oslo gjort for Klassekampen i forrige uke. Det ville gitt partiet seks plasser i Oslo bystyre.

MDG går til valg på fortsatt byråd med Arbeiderpartiet og SV.