Meny

Bompengepartiet er soleklart størst i Bergen: – Vi er vanlige folk. Fra folk, til folk

<p>Nok er nok: Jimmy Pasali driver kafeen På folkemunne og er ivrig medlem av FNB.</p>
Nok er nok: Jimmy Pasali driver kafeen På folkemunne og er ivrig medlem av FNB. Foto: Jo Moen Bredeveien

Denne uka kom sjokknyheten: Bompengepartiet er soleklart størst i Bergen. Men det var litt lenger nord, i Alver, det hele begynte.

BERGEN (Dagsavisen): Det var egentlig i Alver, en kommune som ennå ikke er født, det hele begynte. Tidlig denne uka kom sjokket: Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB) var, for aller første gang, største parti i en kommune. 18,5 prosent oppslutning.

Så kom Bergen, der partiet ble målt til 25,4 prosent, og soleklart størst. I landets nest største by. Dette var dermed den uka det plutselig ble mulig at protestpartiet kan bli største parti i så vel Bergen som nabokommunen i nord.

Hva er det som foregår?

– Nja, revolusjon ... Jeg tror kanskje det kan kalles en oppvåkning?

Det er Morten Klementsen som ikke helt vet hvordan han skal beskrive det som har skjedd den siste uka, eller egentlig det siste året. Han er listetopp for FNB i Alver, en sammenslåing av kommunene nord for Bergen. Klementsen er en stadig mer sannsynlig ordfører i den nye kommunen.

– Vi sier «ja til svenske tilstander»

Klementsen kjører en svart Honda Civic som ikke kan karakteriseres som ny, akkurat. Nå kjører han over bryggen i Bergen, utover Sandviken og gjennom Åsane, og teller tre bompasseringer på de drøye sju minuttene. Klementsen er i ferd med å snakke seg varm om Sverige, der veier planlegges og bygges mer effektivt enn hos oss, og der bomstasjonene er færre og fungerer bedre. Der folket blir hørt i saken.

Tydelig budskap: Morten Klementsen var egentlig på vei ut av
politikken, men klarte ikke dy seg da Folkeaksjonen Nei til mer
bompenger dukket opp. Nå skal han bli ordfører. Foto: Jo Moen Bredeveien
Tydelig budskap: Morten Klementsen var egentlig på vei ut av politikken, men klarte ikke dy seg da Folkeaksjonen Nei til mer bompenger dukket opp. Nå skal han bli ordfører. Foto: Jo Moen Bredeveien

– Vi sier «ja til svenske tilstander», sier han og ler.

Klementsen har bakgrunn som gründer, og fra annonsesalg, reklamebransje og bemanning. Men før leseren rekker å tenke «Frp-er»: Han har bakgrunn fra AUF, og som leder av Lindås SV. Han har stemt på KrF og Senterpartiet, og en gang på Høyre, da ordførerkandidaten lovte å stå i veien for en ny bom. Det gjorde han ikke.

Selv tør ikke Klementsen love noe som helst, heller ikke om bompenger. Bare at han skal kjempe for det han tror på.

– Jeg vil dra til Oslo og knuse hånda i bordet, sier han.

Morten Klementsen sitter i kommunestyret i Meland kommune, for Bygdelista Folkeviljen. Her har han forsøkt seg på direkte demokrati, der velgerne skulle få stemme på en nettside i hver enkelt sak. Det funket dårlig. Klementsen «har fått en del kjeft» for det, men har også lært mye. Blant annet at politikere ikke er flinkere og bedre enn vanlige folk, snarere tvert om.

Selv nekter han å kalle seg politiker.

– Jeg er folkevalgt, sier han.

Bare det.

Les også: Mener bommer er en fulltreffer (DA+)

Erik Bye

På vei ut av Bergen og inn i det som snart er Alver kommune, siterer han Erik Bye om at politikerne ikke er folkets herrer, men dets treller.

Det ligger noe der, tror han, som kan være med å forklare hva som er i ferd med å skje i Bergensområdet.

Klementsen må skifte gir på vei ut på Nordhordalandsbrua, som forbinder fastlandet rundt Bergen med Flatøy i nord. «Nord-Europas lengste kombinerte henge- og pongtongbru uten sideforankring», sier han.

Det har han sagt ofte. Brua var en stolthet for innbyggerne i Nordhordland, og den catchy frasen ble gjentatt til alle som ville høre.

Klementsen liker brua, men har hele tida vært motstander av måten den ble finansiert på: Med bompenger. Staten bidro med 41 millioner, resten av milliarden har bilistene betalt.

– Altså, jeg er ikke imot bompenger, så lenge de går til bedre veier. Og så lenge man har et valg, det må finnes en annen vei man kjøre som ikke koster penger, sier han.

Det gjør det ikke her, og ferja fra Knarvik til Bergen ble lagt ned da brua åpnet.

Argumentene er velkjente: Det er allerede nok bilrelaterte utgifter om vi ikke også skal måtte betale bompenger. Det er dyrt nok å kjøre bil som det er. Staten må bidra mer til lokal veibygging, om vi så må bruke av oljefondet. Vei er en investering, ikke en utgift.

Men også: Prioriteringer. Hvem trenger fergefri E39 langs hele vestlandet?

– Og høyere skatter?

– For å si det slik: Sverige har høyere skatter enn oss, sier Klementsen, svenskevennen.

Les også: Naboprotester mot bygging av Stordalen-hotell på Frogner (DA+)

«Et øre til skinnegangen»

Morten Klementsen parkerer utenfor Knarvik senter, i det som blir kommunesentret i nye Alver kommune. Her, på kafeen På folkemunne, skal FNB holde folketreff hver lørdag framover, også etter valget. «Et øre til skinnegangen», kaller Klementsen det.

Eieren av På folkemunne, Jimmy Pasali, er alliert i kampen. Pasali rakk ikke stå på lista til valget, men er medlem i partiet og har vært med på å lage partiprogrammet.

Han har argumentene klare: Det er urettferdig at en familie med barn må betale 4600 kroner ekstra i måneden. Det er uhørt at bomdirektørene tjener over en million i året.

– Og utbytte!?

Pasali slår i bordet og blir rød i ansiktet.

– Hold opp, a, Rolf, sier den utflytta groruddølen.

Klementsen og Pasali går rett inn i det som virker å være en stadig pågående samtale. De snakker om politikere som lover og lyver, og Pasali foreslår fengselsstraff for forseelsen, bare delvis på spøk.

– Og vi skal liksom forstå at det alltid vil være litt valgflesk? Hvorfor det? Løgn, kaller jeg det, sier Pasali.

– En dame sa til meg at jeg må flytte til et annet land om jeg ikke holder det jeg lover og slåss mot bompengene etter valget. Hun har rett. Jeg tar dette personlig, sier Klementsen.

– Det beste med partiet vårt er at det ikke er noen politikere her, sier Pasali.

– Vi er vanlige folk. Fra folk, til folk, sier Klementsen.

– Vi tømmer søpla selv, sier Pasali.

– Noen av oss går til og med på toalettet, sier Klementsen.

Lei: Oddvar Fyllingen er minstepensjonist, og er redd det blir
færre turer på kafé når bomringen kommer. Han skal stemme FNB i
høst. Foto: Jo Moen Bredeveien
Lei: Oddvar Fyllingen er minstepensjonist, og er redd det blir færre turer på kafé når bomringen kommer. Han skal stemme FNB i høst. Foto: Jo Moen Bredeveien

Oddvar Fyllingen lover å stemme på Klementsen. Minstepensjonisten pleier å drikke kaffe på På folkemunne, og kommer gjerne i prat med andre gjester.

Det blir det mindre av etter 1. desember, tror han, når bomringen kommer.

Det er strategisk, skyter Klementsen inn, at bommene kommer etter valget, ikke før. Fem ny bommer på Europaveien, som skal finansiere andre veiprosjekter i Nordhordland.

Fyllingen er gammel SP-mann, men nå er selv ikke Trygve Slagsvold Vedum nok, for nok er nok.

– Politikerne vet tydeligvis ikke at det finnes et Norge utenfor Oslo, sier han.

Der folk ikke kan ta buss, men er avhengig av bilen.

Les Arne Strand: Debatter på avveie

Menn

Mer enn to tredeler av navnene på lista til FNB i Bergen tilhører menn. I Alver er forholdet enda skeivere.

Det er likevel ikke bare menn som sier de vil stemme på partiet. Hver tredje mann i Bergen vil stemme på bompengelista, ifølge en analyse av sjokkmålingen som Bergens Tidende har gjort. Hver sjette kvinne sier det samme. Bompengelista er det tredje største partiet blant kvinner.

Velgerne kommer fra alle kanter, viser bakgrunnstallene. Bare Rødt avgir ikke en eneste velger til FNB. Verst går det utover Frp, hvor 62 prosent av velgerne ved valget i 2017 sier de vil stemme FNB nå. Sp avgir 27 prosent av velgerne til FNB, mens Høyre mister 22 prosent til bommotstanderne, og Ap 13.

Det er ikke bare bompengene, tror Morten Klementsen.

Han er tilbake i bilen nå, og avviser et anrop fra en journalist i lokalavisen. Det var dagens første henvendelse, etter et salig kaos med ti intervjuer dagen før.

Det handler om at folk har mistet troen på politikerne, og på politikken, sier han. Løfter og løgner, wheeling and dealing. Avtaler og spill.

Det mangler sunt bondevett. Folkevett.

– Jeg tror kanskje det er bom pluss mangel på respekt. For er lei av de jævla politikerne, unnskyld språket. Og de ser at vi er noe annet.

Han legger til:

– Det er i alle fall det jeg hører når jeg legger øret til min skinnegang.

Investeringer i andre land, lån til veibygging i Tyskland, men altfor lite til norske veier.

– Det er ACER. Vy. Va og why, sier Klementsen.

Folkestyre, sier han. Demokratiet.

– Vi er en revitalisering av demokratiet, tror jeg, sier Morten Klementsen.

Selv var han egentlig ferdig med politikken etter at Meland, hans kommune, ble slått sammen med nabokommunene til Alver. Mot Klementsens vilje, og mot folkets.

Så kom bompengelista, som en gave fra oven. Allerede oppført i partiregisteret, mye av jobben allerede gjort. Det var rundt juletider i fjor. Klementsen ble så gira at han bare måtte fortsette.

Han er uføretrygdet på grunn av en medfødt rygglidelse, og klarer ikke stå lenge av gangen. Men det plager ham ikke så veldig om dagen. Adrenalinet, tror han. Følelsen av å være med på noe stort, noe som formes her og nå og kan ha stor innflytelse på sikt.

Morten Klementsen tenner enda en Marlboro Red 100-sigarett og forteller at FNB her, lokalt, vil bygge et eget strilemuseum. Det er plass til så mangt i et parti som ennå er i startgropen.

På sikt er planene større: Et nasjonalt parti, som stiller over hele landet til stortingsvalget i 2021. Klementsen hvisker lavt om ambisjoner om å være med å påvirke retningen også nasjonalt. Og om behovet for en dyktig partisekretær, som ikke har politisk bakgrunn.

– Fra 4H eller noe. Det hadde vært fint, sier han.

Men her og nå er det armer og bein og snart valg, så alt det andre får vente.

Les også: Et alternativ til bompenger

Partikontor

FNB Alver har ikke et eget partikontor. Møtene finner sted på kafeen som andrekandidat Yngve Walaker driver med kona.

Walaker driver også et bilverksted. Klementsen kjører innom, og BLIR stående og snakke med Walaker om at TV 2 har kritisert FNB for et tynt partiprogram.

HAMRER DET INN: FNB er ikke et ensaksparti, men de samles om et
tydelig budskap, sier de selv. Foto: Jo Moen Bredeveien
HAMRER DET INN: FNB er ikke et ensaksparti, men de samles om et tydelig budskap, sier de selv. Foto: Jo Moen Bredeveien

– Vi lyver i alle fall ikke programmet. Vi lover ikke ting vi ikke kan holde, sier Klementsen.

– Hvordan skal vi lage et program for noe vi ikke vet noe om? Ingen vet jo hva Alver kommune blir, sier Walaker.

Det kommer en ung mann ut av verkstedet. Han har lest vg.no:

– Ap har snudd i Arendal. Det blir ikke bom der, sier han.

Det samme har skjedd i Drammen og Kristiansand. Dagen etter skal Bergen utsette en avgjørelse om flere bommer til etter valget. FNB har endret norsk politikk allerede.

– Det blir gøy å se hva som skjer etter valget, sier Klementsen.

Den unge mannen ber om at navnet hans ikke brukes på trykk, før han forteller at han er aktiv i Fpu, og står på lista til Frp i Alver.

– Men jeg kommer til å stemme FNB, sier han.

Noen timer senere, tilbake i Bergen, sitter Morgen Klementsen inne i bilen mens regnet pisker ned utenfor.

Han snakker om Sverige igjen, der stockholmerne selv sa ja til bomringen rundt byen.

– Det kan jeg respektere.

– Om folket i Alver hadde blitt spurt, og om de hadde sagt ja, ville jeg gitt meg. Da hadde jeg lest krøniker eller noe, sier han.

Saken ble først publisert på Dagsavisen.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
16:23 Forsvinningsgåten: Politiet varsler ny informasjon om Anne-Elisabeth16:12 Amerikansk gigant kjøper norske Nabobil16:05 Johnson fortsatt taus om husbråk16:02 Norges analytikere om VM-kvartfinalen: – Dette blir jevnt!15:53 Trond Mohn tapte milliarder på valuta15:02 Gulbrandsen skrev under for tyrkisk toppklubb14:47 58-åring dømt for 15 år gammel voldtekt14:40 Tollere fant 164 kilo hasj – årets største tollbeslag i Hedmark13:49 Lampard får tillatelse til forhandle om Chelsea-jobben13:48 FIFA innkaller til ekstraordinært møte om VAR13:31 Dommen som kan gi konsekvenser for resten av landet13:12 Carlsen betaler lisensen for medlemmer i ny sjakklubb13:11 74-åring tiltalt for voldtekt av barnebarn12:49 «Norgesglasset» på NRK P1 legges ned12:46 Dømt for å ikke ha fjernet rasisme fra Facebook-gruppe12:40 – Trump pønsker på å trekke USA fra forsvarsavtale fra andre verdenskrig12:15 Her endte ferden for den gjeldstyngede direktøren12:07 Fansen markerer Michael Jackson tross overgrepsanklager12:04 Trekker på skuldrene av USAs fredsplan11:37 Myanmar har kuttet internett for over 1 million mennesker11:23 MDG oppsummerer det politiske halvåret11:10 54-åring døde etter flystyrt i Mandal10:46 – Ser ut til at folk satser på en reprise av fjorårets supersommer10:32 En av tre eldre bor alene10:31 Oljefondet tar våpenprodusent inn i varmen igjen10:22 – Jeg er bare glad for at jeg er her09:55 Ett av fem barn blir slått, kløpet eller lugget i oppveksten09:55 Dommer får kritikk for å ha hjulpet venn i arvesak09:42 Pensjonister har billioner av kroner til gode09:32 Uenighet om diagnosen «shaken baby syndrome»09:22 Norge skreddersyr oppkjøringen til VM-kvartfinalen08:57 Kvinne og tre barn funnet døde ved USAs grense08:37 Partigruppene på Stortinget har millioner i reserve08:22 Aldri før har så få unge jenter fått barn08:20 Derfor tapte Sverige OL-avstemningen08:14 Iran: Nye amerikanske sanksjoner lukker døra for diplomati08:00 EU går til børskrig mot Sveits07:01 Holund hemmeligholdt VM-planen før femmilsgullet06:52 To menn pågrepet etter melding om skudd i leilighet i Lyngdal06:36 Norges VM-lag med psykologisk spisskompetanse06:24 Rekordtall: Mer enn 8.048 hjemløse kjæledyr i fjor06:24 Harry og Meghan pusset opp for 25 millioner05:50 Dette skjedde i natt05:50 Dette skjer i dag05:37 Romfarere landet på jorden etter et halvt år vekk fra jorden05:30 Stoltenberg advarer mot å trekke NATO inn i diskusjonene om Iran05:30 Folk flest rammes hardt av Irans økonomiske krise05:08 Jernbanedirektoratet har ikke oppdatert informasjon slik de skal05:00 Forskere: – Ville ikke fått ekstremsommeren i fjor uten global oppvarming04:30 Ludvigsens forsvarere ber om full frifinnelse04:25 Ap-representant mener Stortinget må løse saken til Birgittes Tengs' fetter04:18 Amerikanske superrike ber politikere øke formuesskatten04:15 Mann i 20-årene omkom i MC-ulykke ved Larvik03:02 Mer enn 15.000 har signert kampanje for overvåking av grisefjøs og slakterier03:00 Russland fikk stemmeretten tilbake i Europarådet02:25 Kraftig økning i dødsfall etter denguefeber i Brasil02:06 Kan ende med utredning i stedet for krav om EØS-slutt01:29 Frp-topper ville ha støttet USA i en krig mot Iran00:48 Sikkerhetsrådet maner til forsiktighet i Persiabukta23:38 Sudans militærjunta avviser veikart om maktdeling23:31 Sverige både scoret og reddet på straffe da de tok seg til kvartfinalen i fotball-VM23:10 Straffer og ny VAR-situasjon sendte USA videre i fotball-VM22:40 Georgias regjering innfrir krav om valgreform – demonstrasjonene fortsetter22:40 Irans FN-ambassadør avviser dialog med USA22:37 Ny nødknapp skal hjelpe havets «myke trafikanter»22:23 Vindmølle-demonstranter på terrorliste i Nederland21:56 Hetebølge i Europa: – Kjøl deg ned på kjøpesenter21:09 Forsker: – Erdogan kan stramme grepet ytterligere21:06 Tarmbakterier funnet i taket på høydebasseng i Askøy20:49 Straffer og ny VAR-situasjon sendte USA videre i fotball-VM20:28 Kvinne dømt etter nettomtale av psykolog i barnevernssak20:15 Trikkefører angrepet av mann19:59 Rike amerikanere krever mer skatt19:52 Bonde tiltalt etter at 92 dyr døde eller måtte avlives19:34 Storbyen forbyr el-sparkesykler etter dødskrasj19:21 Kveitekrig truer i Nordsjøen18:15 – Wow. Det var jo en grei kompliment18:07 Bitre og skuffede svensker etter at Sverige tapte kampen om vinter-OL for sjuende gang17:31 Får ikke være pårørende til sin egen sønn17:21 – De nye reglene vil skape forskjeller17:12 Harnes frikjent for cannabisdyrking16:43 Sydney erklærer klimakrise16:20 Mann pågrepet i Belgia for angrepsplaner mot USAs ambassade16:18 Lommebok-studie: Norge er blant de ærligste landene16:06 Bompengepartiet får 9,1 prosent i Tromsø15:39 Jemtland-saken: Våpenet var stjålet15:30 Angivelig kuppmaker drept i Etiopia15:20 Real Madrid avviste Ødegaard-salg15:19 To jagerfly kolliderte i lufta over Tyskland15:08 Thon er mektig lei av restriksjoner på biltrafikk14:50 Kypriotisk offiser fikk sju livstidsdommer for sju drap14:07 Ber om 900.000 kroner for Ludvigsen-fornærmet13:43 Benitez ferdig som Newcastle-manager13:40 Kvinne gjenglemt på fly13:39 Ett år siden saudiarabiske kvinner fikk lov til å kjøre bil13:37 Ebola har tatt livet av minst 1.500 i Kongo13:21 Dansk politiker tiltalt for grov barnemishandling13:01 EU tok feil: Matvarene er ikke dårligere i øst12:44 Bilistene må betale 7,5 milliarder for bypakke12:42 Hurtigruteskip fikk motorstans
Siste nytt
16:23NorgeForsvinningsgåten: Politiet varsler ny informasjon om Anne-Elisabeth16:12NæringslivAmerikansk gigant kjøper norske Nabobil16:05PolitikkJohnson fortsatt taus om husbråk16:02SportNorges analytikere om VM-kvartfinalen: – Dette blir jevnt!15:53Børs og finansTrond Mohn tapte milliarder på valuta15:02SportGulbrandsen skrev under for tyrkisk toppklubb14:47Norge58-åring dømt for 15 år gammel voldtekt14:40NorgeTollere fant 164 kilo hasj – årets største tollbeslag i Hedmark13:49SportLampard får tillatelse til forhandle om Chelsea-jobben13:48SportFIFA innkaller til ekstraordinært møte om VAR13:31PengerDommen som kan gi konsekvenser for resten av landet13:12SportCarlsen betaler lisensen for medlemmer i ny sjakklubb13:11Norge74-åring tiltalt for voldtekt av barnebarn12:49Kultur«Norgesglasset» på NRK P1 legges ned12:46VerdenDømt for å ikke ha fjernet rasisme fra Facebook-gruppe12:40Verden– Trump pønsker på å trekke USA fra forsvarsavtale fra andre verdenskrig12:15MotorHer endte ferden for den gjeldstyngede direktøren12:07KulturFansen markerer Michael Jackson tross overgrepsanklager12:04VerdenTrekker på skuldrene av USAs fredsplan11:37VerdenMyanmar har kuttet internett for over 1 million mennesker11:23PolitikkMDG oppsummerer det politiske halvåret11:10Norge54-åring døde etter flystyrt i Mandal10:46Reise– Ser ut til at folk satser på en reprise av fjorårets supersommer10:32Helse og livsstilEn av tre eldre bor alene10:31PengerOljefondet tar våpenprodusent inn i varmen igjen10:22Norge– Jeg er bare glad for at jeg er her09:55Helse og livsstilEtt av fem barn blir slått, kløpet eller lugget i oppveksten09:55NorgeDommer får kritikk for å ha hjulpet venn i arvesak09:42PengerPensjonister har billioner av kroner til gode09:32Helse og livsstilUenighet om diagnosen «shaken baby syndrome»09:22SportNorge skreddersyr oppkjøringen til VM-kvartfinalen08:57VerdenKvinne og tre barn funnet døde ved USAs grense08:37PolitikkPartigruppene på Stortinget har millioner i reserve08:22Helse og livsstilAldri før har så få unge jenter fått barn08:20SportDerfor tapte Sverige OL-avstemningen08:14VerdenIran: Nye amerikanske sanksjoner lukker døra for diplomati08:00PengerEU går til børskrig mot Sveits07:01SportHolund hemmeligholdt VM-planen før femmilsgullet06:52NorgeTo menn pågrepet etter melding om skudd i leilighet i Lyngdal06:36SportNorges VM-lag med psykologisk spisskompetanse06:24NorgeRekordtall: Mer enn 8.048 hjemløse kjæledyr i fjor06:24KulturHarry og Meghan pusset opp for 25 millioner05:50NorgeDette skjedde i natt05:50NorgeDette skjer i dag05:37VerdenRomfarere landet på jorden etter et halvt år vekk fra jorden05:30VerdenStoltenberg advarer mot å trekke NATO inn i diskusjonene om Iran05:30PengerFolk flest rammes hardt av Irans økonomiske krise05:08PengerJernbanedirektoratet har ikke oppdatert informasjon slik de skal05:00VerdenForskere: – Ville ikke fått ekstremsommeren i fjor uten global oppvarming04:30NorgeLudvigsens forsvarere ber om full frifinnelse04:25PolitikkAp-representant mener Stortinget må løse saken til Birgittes Tengs' fetter04:18VerdenAmerikanske superrike ber politikere øke formuesskatten04:15NorgeMann i 20-årene omkom i MC-ulykke ved Larvik03:02NorgeMer enn 15.000 har signert kampanje for overvåking av grisefjøs og slakterier03:00PolitikkRussland fikk stemmeretten tilbake i Europarådet02:25ReiseKraftig økning i dødsfall etter denguefeber i Brasil02:06PolitikkKan ende med utredning i stedet for krav om EØS-slutt01:29PolitikkFrp-topper ville ha støttet USA i en krig mot Iran00:48VerdenSikkerhetsrådet maner til forsiktighet i Persiabukta23:38VerdenSudans militærjunta avviser veikart om maktdeling23:31SportSverige både scoret og reddet på straffe da de tok seg til kvartfinalen i fotball-VM23:10SportStraffer og ny VAR-situasjon sendte USA videre i fotball-VM22:40VerdenGeorgias regjering innfrir krav om valgreform – demonstrasjonene fortsetter22:40VerdenIrans FN-ambassadør avviser dialog med USA22:37NorgeNy nødknapp skal hjelpe havets «myke trafikanter»22:23VerdenVindmølle-demonstranter på terrorliste i Nederland21:56ReiseHetebølge i Europa: – Kjøl deg ned på kjøpesenter21:09PolitikkForsker: – Erdogan kan stramme grepet ytterligere21:06NyheterTarmbakterier funnet i taket på høydebasseng i Askøy20:49SportStraffer og ny VAR-situasjon sendte USA videre i fotball-VM20:28NorgeKvinne dømt etter nettomtale av psykolog i barnevernssak20:15NorgeTrikkefører angrepet av mann19:59PengerRike amerikanere krever mer skatt19:52NorgeBonde tiltalt etter at 92 dyr døde eller måtte avlives19:34VerdenStorbyen forbyr el-sparkesykler etter dødskrasj19:21PengerKveitekrig truer i Nordsjøen18:15Sport– Wow. Det var jo en grei kompliment18:07SportBitre og skuffede svensker etter at Sverige tapte kampen om vinter-OL for sjuende gang17:31Helse og livsstilFår ikke være pårørende til sin egen sønn17:21Motor– De nye reglene vil skape forskjeller17:12NorgeHarnes frikjent for cannabisdyrking16:43VerdenSydney erklærer klimakrise16:20VerdenMann pågrepet i Belgia for angrepsplaner mot USAs ambassade16:18PengerLommebok-studie: Norge er blant de ærligste landene16:06NorgeBompengepartiet får 9,1 prosent i Tromsø15:39NorgeJemtland-saken: Våpenet var stjålet15:30VerdenAngivelig kuppmaker drept i Etiopia15:20SportReal Madrid avviste Ødegaard-salg15:19VerdenTo jagerfly kolliderte i lufta over Tyskland15:08MotorThon er mektig lei av restriksjoner på biltrafikk14:50VerdenKypriotisk offiser fikk sju livstidsdommer for sju drap14:07NorgeBer om 900.000 kroner for Ludvigsen-fornærmet13:43SportBenitez ferdig som Newcastle-manager13:40ReiseKvinne gjenglemt på fly13:39VerdenEtt år siden saudiarabiske kvinner fikk lov til å kjøre bil13:37Helse og livsstilEbola har tatt livet av minst 1.500 i Kongo13:21VerdenDansk politiker tiltalt for grov barnemishandling13:01Helse og livsstilEU tok feil: Matvarene er ikke dårligere i øst12:44MotorBilistene må betale 7,5 milliarder for bypakke12:42NorgeHurtigruteskip fikk motorstans
Populært