Bompengepartiet er soleklart størst i Bergen: – Vi er vanlige folk. Fra folk, til folk

<p>Nok er nok: Jimmy Pasali driver kafeen På folkemunne og er ivrig medlem av FNB.</p>
Nok er nok: Jimmy Pasali driver kafeen På folkemunne og er ivrig medlem av FNB. Foto: Jo Moen Bredeveien

Denne uka kom sjokknyheten: Bompengepartiet er soleklart størst i Bergen. Men det var litt lenger nord, i Alver, det hele begynte.

BERGEN (Dagsavisen): Det var egentlig i Alver, en kommune som ennå ikke er født, det hele begynte. Tidlig denne uka kom sjokket: Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB) var, for aller første gang, største parti i en kommune. 18,5 prosent oppslutning.

Så kom Bergen, der partiet ble målt til 25,4 prosent, og soleklart størst. I landets nest største by. Dette var dermed den uka det plutselig ble mulig at protestpartiet kan bli største parti i så vel Bergen som nabokommunen i nord.

Hva er det som foregår?

– Nja, revolusjon ... Jeg tror kanskje det kan kalles en oppvåkning?

Det er Morten Klementsen som ikke helt vet hvordan han skal beskrive det som har skjedd den siste uka, eller egentlig det siste året. Han er listetopp for FNB i Alver, en sammenslåing av kommunene nord for Bergen. Klementsen er en stadig mer sannsynlig ordfører i den nye kommunen.

– Vi sier «ja til svenske tilstander»

Klementsen kjører en svart Honda Civic som ikke kan karakteriseres som ny, akkurat. Nå kjører han over bryggen i Bergen, utover Sandviken og gjennom Åsane, og teller tre bompasseringer på de drøye sju minuttene. Klementsen er i ferd med å snakke seg varm om Sverige, der veier planlegges og bygges mer effektivt enn hos oss, og der bomstasjonene er færre og fungerer bedre. Der folket blir hørt i saken.

Tydelig budskap: Morten Klementsen var egentlig på vei ut av politikken, men klarte ikke dy seg da Folkeaksjonen Nei til mer bompenger dukket opp. Nå skal han bli ordfører. Foto: Jo Moen Bredeveien
Tydelig budskap: Morten Klementsen var egentlig på vei ut av politikken, men klarte ikke dy seg da Folkeaksjonen Nei til mer bompenger dukket opp. Nå skal han bli ordfører. Foto: Jo Moen Bredeveien

– Vi sier «ja til svenske tilstander», sier han og ler.

Klementsen har bakgrunn som gründer, og fra annonsesalg, reklamebransje og bemanning. Men før leseren rekker å tenke «Frp-er»: Han har bakgrunn fra AUF, og som leder av Lindås SV. Han har stemt på KrF og Senterpartiet, og en gang på Høyre, da ordførerkandidaten lovte å stå i veien for en ny bom. Det gjorde han ikke.

Selv tør ikke Klementsen love noe som helst, heller ikke om bompenger. Bare at han skal kjempe for det han tror på.

– Jeg vil dra til Oslo og knuse hånda i bordet, sier han.

Morten Klementsen sitter i kommunestyret i Meland kommune, for Bygdelista Folkeviljen. Her har han forsøkt seg på direkte demokrati, der velgerne skulle få stemme på en nettside i hver enkelt sak. Det funket dårlig. Klementsen «har fått en del kjeft» for det, men har også lært mye. Blant annet at politikere ikke er flinkere og bedre enn vanlige folk, snarere tvert om.

Selv nekter han å kalle seg politiker.

– Jeg er folkevalgt, sier han.

Bare det.

Les også: Mener bommer er en fulltreffer (DA+)

Erik Bye

På vei ut av Bergen og inn i det som snart er Alver kommune, siterer han Erik Bye om at politikerne ikke er folkets herrer, men dets treller.

Det ligger noe der, tror han, som kan være med å forklare hva som er i ferd med å skje i Bergensområdet.

Klementsen må skifte gir på vei ut på Nordhordalandsbrua, som forbinder fastlandet rundt Bergen med Flatøy i nord. «Nord-Europas lengste kombinerte henge- og pongtongbru uten sideforankring», sier han.

Det har han sagt ofte. Brua var en stolthet for innbyggerne i Nordhordland, og den catchy frasen ble gjentatt til alle som ville høre.

Klementsen liker brua, men har hele tida vært motstander av måten den ble finansiert på: Med bompenger. Staten bidro med 41 millioner, resten av milliarden har bilistene betalt.

– Altså, jeg er ikke imot bompenger, så lenge de går til bedre veier. Og så lenge man har et valg, det må finnes en annen vei man kjøre som ikke koster penger, sier han.

Det gjør det ikke her, og ferja fra Knarvik til Bergen ble lagt ned da brua åpnet.

Argumentene er velkjente: Det er allerede nok bilrelaterte utgifter om vi ikke også skal måtte betale bompenger. Det er dyrt nok å kjøre bil som det er. Staten må bidra mer til lokal veibygging, om vi så må bruke av oljefondet. Vei er en investering, ikke en utgift.

Men også: Prioriteringer. Hvem trenger fergefri E39 langs hele vestlandet?

– Og høyere skatter?

– For å si det slik: Sverige har høyere skatter enn oss, sier Klementsen, svenskevennen.

Les også: Naboprotester mot bygging av Stordalen-hotell på Frogner (DA+)

«Et øre til skinnegangen»

Morten Klementsen parkerer utenfor Knarvik senter, i det som blir kommunesentret i nye Alver kommune. Her, på kafeen På folkemunne, skal FNB holde folketreff hver lørdag framover, også etter valget. «Et øre til skinnegangen», kaller Klementsen det.

Eieren av På folkemunne, Jimmy Pasali, er alliert i kampen. Pasali rakk ikke stå på lista til valget, men er medlem i partiet og har vært med på å lage partiprogrammet.

Han har argumentene klare: Det er urettferdig at en familie med barn må betale 4600 kroner ekstra i måneden. Det er uhørt at bomdirektørene tjener over en million i året.

– Og utbytte!?

Pasali slår i bordet og blir rød i ansiktet.

– Hold opp, a, Rolf, sier den utflytta groruddølen.

Klementsen og Pasali går rett inn i det som virker å være en stadig pågående samtale. De snakker om politikere som lover og lyver, og Pasali foreslår fengselsstraff for forseelsen, bare delvis på spøk.

– Og vi skal liksom forstå at det alltid vil være litt valgflesk? Hvorfor det? Løgn, kaller jeg det, sier Pasali.

– En dame sa til meg at jeg må flytte til et annet land om jeg ikke holder det jeg lover og slåss mot bompengene etter valget. Hun har rett. Jeg tar dette personlig, sier Klementsen.

– Det beste med partiet vårt er at det ikke er noen politikere her, sier Pasali.

– Vi er vanlige folk. Fra folk, til folk, sier Klementsen.

– Vi tømmer søpla selv, sier Pasali.

– Noen av oss går til og med på toalettet, sier Klementsen.

Lei: Oddvar Fyllingen er minstepensjonist, og er redd det blir færre turer på kafé når bomringen kommer. Han skal stemme FNB i høst. Foto: Jo Moen Bredeveien
Lei: Oddvar Fyllingen er minstepensjonist, og er redd det blir færre turer på kafé når bomringen kommer. Han skal stemme FNB i høst. Foto: Jo Moen Bredeveien

Oddvar Fyllingen lover å stemme på Klementsen. Minstepensjonisten pleier å drikke kaffe på På folkemunne, og kommer gjerne i prat med andre gjester.

Det blir det mindre av etter 1. desember, tror han, når bomringen kommer.

Det er strategisk, skyter Klementsen inn, at bommene kommer etter valget, ikke før. Fem ny bommer på Europaveien, som skal finansiere andre veiprosjekter i Nordhordland.

Fyllingen er gammel SP-mann, men nå er selv ikke Trygve Slagsvold Vedum nok, for nok er nok.

– Politikerne vet tydeligvis ikke at det finnes et Norge utenfor Oslo, sier han.

Der folk ikke kan ta buss, men er avhengig av bilen.

Les Arne Strand: Debatter på avveie

Menn

Mer enn to tredeler av navnene på lista til FNB i Bergen tilhører menn. I Alver er forholdet enda skeivere.

Det er likevel ikke bare menn som sier de vil stemme på partiet. Hver tredje mann i Bergen vil stemme på bompengelista, ifølge en analyse av sjokkmålingen som Bergens Tidende har gjort. Hver sjette kvinne sier det samme. Bompengelista er det tredje største partiet blant kvinner.

Velgerne kommer fra alle kanter, viser bakgrunnstallene. Bare Rødt avgir ikke en eneste velger til FNB. Verst går det utover Frp, hvor 62 prosent av velgerne ved valget i 2017 sier de vil stemme FNB nå. Sp avgir 27 prosent av velgerne til FNB, mens Høyre mister 22 prosent til bommotstanderne, og Ap 13.

Det er ikke bare bompengene, tror Morten Klementsen.

Han er tilbake i bilen nå, og avviser et anrop fra en journalist i lokalavisen. Det var dagens første henvendelse, etter et salig kaos med ti intervjuer dagen før.

Det handler om at folk har mistet troen på politikerne, og på politikken, sier han. Løfter og løgner, wheeling and dealing. Avtaler og spill.

Det mangler sunt bondevett. Folkevett.

– Jeg tror kanskje det er bom pluss mangel på respekt. For er lei av de jævla politikerne, unnskyld språket. Og de ser at vi er noe annet.

Han legger til:

– Det er i alle fall det jeg hører når jeg legger øret til min skinnegang.

Investeringer i andre land, lån til veibygging i Tyskland, men altfor lite til norske veier.

– Det er ACER. Vy. Va og why, sier Klementsen.

Folkestyre, sier han. Demokratiet.

– Vi er en revitalisering av demokratiet, tror jeg, sier Morten Klementsen.

Selv var han egentlig ferdig med politikken etter at Meland, hans kommune, ble slått sammen med nabokommunene til Alver. Mot Klementsens vilje, og mot folkets.

Så kom bompengelista, som en gave fra oven. Allerede oppført i partiregisteret, mye av jobben allerede gjort. Det var rundt juletider i fjor. Klementsen ble så gira at han bare måtte fortsette.

Han er uføretrygdet på grunn av en medfødt rygglidelse, og klarer ikke stå lenge av gangen. Men det plager ham ikke så veldig om dagen. Adrenalinet, tror han. Følelsen av å være med på noe stort, noe som formes her og nå og kan ha stor innflytelse på sikt.

Morten Klementsen tenner enda en Marlboro Red 100-sigarett og forteller at FNB her, lokalt, vil bygge et eget strilemuseum. Det er plass til så mangt i et parti som ennå er i startgropen.

På sikt er planene større: Et nasjonalt parti, som stiller over hele landet til stortingsvalget i 2021. Klementsen hvisker lavt om ambisjoner om å være med å påvirke retningen også nasjonalt. Og om behovet for en dyktig partisekretær, som ikke har politisk bakgrunn.

– Fra 4H eller noe. Det hadde vært fint, sier han.

Men her og nå er det armer og bein og snart valg, så alt det andre får vente.

Les også: Et alternativ til bompenger

Partikontor

FNB Alver har ikke et eget partikontor. Møtene finner sted på kafeen som andrekandidat Yngve Walaker driver med kona.

Walaker driver også et bilverksted. Klementsen kjører innom, og BLIR stående og snakke med Walaker om at TV 2 har kritisert FNB for et tynt partiprogram.

HAMRER DET INN: FNB er ikke et ensaksparti, men de samles om et tydelig budskap, sier de selv. Foto: Jo Moen Bredeveien
HAMRER DET INN: FNB er ikke et ensaksparti, men de samles om et tydelig budskap, sier de selv. Foto: Jo Moen Bredeveien

– Vi lyver i alle fall ikke programmet. Vi lover ikke ting vi ikke kan holde, sier Klementsen.

– Hvordan skal vi lage et program for noe vi ikke vet noe om? Ingen vet jo hva Alver kommune blir, sier Walaker.

Det kommer en ung mann ut av verkstedet. Han har lest vg.no:

– Ap har snudd i Arendal. Det blir ikke bom der, sier han.

Det samme har skjedd i Drammen og Kristiansand. Dagen etter skal Bergen utsette en avgjørelse om flere bommer til etter valget. FNB har endret norsk politikk allerede.

– Det blir gøy å se hva som skjer etter valget, sier Klementsen.

Den unge mannen ber om at navnet hans ikke brukes på trykk, før han forteller at han er aktiv i Fpu, og står på lista til Frp i Alver.

– Men jeg kommer til å stemme FNB, sier han.

Noen timer senere, tilbake i Bergen, sitter Morgen Klementsen inne i bilen mens regnet pisker ned utenfor.

Han snakker om Sverige igjen, der stockholmerne selv sa ja til bomringen rundt byen.

– Det kan jeg respektere.

– Om folket i Alver hadde blitt spurt, og om de hadde sagt ja, ville jeg gitt meg. Da hadde jeg lest krøniker eller noe, sier han.

Saken ble først publisert på Dagsavisen.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
09:56 Direkte: Følg spørretimen på Stortinget09:47 Færre lovbrudd ble oppklart09:45 Granskere: Designfeil bidro til Lion Air-ulykke09:08 Lonely Planet: Hit bør du reise i 202009:07 Botswanas politiske stabilitet på prøve09:04 15 norske alpinister til Sölden09:03 Jevnt fra Telenor, men underskudd etter skatt08:35 Stein Erik Hagen går inn i SATS07:35 Norges fortielse: – Dette bildet skapte en krigsmyte07:09 Skadefri Zuccarello med assist i Wild-seier07:04 Norge gir 3 milliarder til renere hav06:33 Rapport: 1 av 20 har opplevd grov vold fra foreldre06:28 Nye eiere overtar Vita, men Loco-kjeden legges ned06:27 Stöckl utfordret hopperne: – Mange var ganske lange i ansiktet06:15 De siktede etter ambulansekapringen skal avhøres onsdag05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:25 Mann dømt til fengsel for å ha sendt penisbilder05:04 Stiftelse med milliardær på laget skal spre informasjon om intelligent design04:39 Opposisjonen i Bolivia oppfordrer til generalstreik04:35 Regjeringen vil ha tiltak mot medisinmangel04:07 Medier dropper konferanse i protest mot Khashoggi-drapet04:04 Chiles president ber om unnskyldning etter voldelige protester03:56 Ambassadør hevder Trump krevde gransking mot militær støtte02:55 Beboere evakuert etter melding om brann i Sarpsborg02:41 Skrik og krangling i Oslo var frieri02:05 30.000 arbeidsplasser blir borte fra varehandelen01:52 Nye anklager mot Lori Loughlin i collegeskandalen01:17 Tyrkia starter ikke en ny offensiv i Nord-Syria00:36 Esper: Tyrkia kan ha begått krigsforbrytelser00:24 Mindre kreft blant innvandrere23:58 Boeing erstatter toppsjef etter vedvarende flykrise23:43 Kroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:37 Tottenham-show gir sjefen arbeidsro23:32 Glohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:26 Den kinesiske regjeringen planlegger å erstatte Hongkongs leder23:08 25 år gammel kvinne nekter straffskyld etter ambulansedrama23:06 Kroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:04 Glohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:02 Dybala-dobbel reddet Juventus fra pinlig tap23:01 Tottenham-show gir sjefen arbeidsro22:57 TV 2: MDG får tre byråder i Oslo22:41 Tusk anbefaler EU-landene å godta britenes ønske om brexit-utsettelse22:27 Aftenbladet: Indiske investorer vil kjøpe aksjer i Viking22:04 Eriksen Søreide: Norge har ikke forpliktelse for Syria-barna21:26 Markedet mettes – norske F-16 kan gå på billigsalg20:27 Først seier, så tap for Boris Johnson da Parlamentet stemte over brexitavtalen19:59 Ap, MDG, Venstre og KrF er enige om å danne byråd i Bergen19:51 Ulf Leirstein forbereder seg på et liv etter politikken19:36 Putin og Erdogan enige om Syria-avtale19:06 Mann knivdrept i garasje i Drammen19:02 PST undersøker trusselbrev sendt ut før ambulansekapringen i Oslo18:59 – Ingen avklaring for Frode Berg før november18:40 – Byrådet viser en fiendtlighet mot dem som er avhengige av bil18:38 Brækhus skrev avtale med Hearns selskap – nærmer seg ny storkamp18:06 Kraftig høststorm i Trøndelag - mann tatt av bølge i Lofoten17:52 Trump sammenligner riksrettsprosess med lynsjing17:15 Ukrainsk journalist dømt til 15 år i fengsel av separatister17:13 Fotballtopp vil ha hjernerystelse-bytter etter demensalarm17:10 Kvinne bestilte sosial ferietur for 19.000 kroner - var helt alene16:41 Advarer: – Farlige IS-krigere kan rømme hjem16:04 Boeings Max-krise blir verre og verre14:22 Dødstallene stiger i Chile13:51 Palestinsk domstol blokkerer kritiske nettsteder13:50 Diplomat vitner i riksrettsprosessen mot Trump13:02 Venstre-prosessen «en oppskrift på langvarig støy»13:01 Assad: Erdogan er «en tyv»12:51 Mann kapret ambulanse – uskadeliggjort av politiet12:46 Person til sykehus etter minibussulykke i Bergen12:38 Riksrevisjonen: Domstolene bruker for lang tid12:37 Putin og Erdogan i viktige Syria-samtaler12:34 Batteribrann avgir farlig gass i Hordaland12:13 Mann tiltalt for drapsforsøk på legesenter12:07 Redaktøren i Aust-Agder Blad går av etter kritikk12:06 Tidslinje for den nye brexitavtalen11:41 Politiker overrasket alle: – Jeg er gravid11:40 Advokat: – Berg kjent med avtalerykter11:14 Sun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52 Lover at Oslo skal bli utslippsfri innen 203010:40 Granåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27 Guaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12 Mor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00 Nytt funn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 194109:57 Indiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03 Knepen seier for Trudeau i Canada09:02 Gatekjøkken i Oslo angrepet for tredje gang08:52 Isbryter går for egen maskin etter mayday-melding08:47 Zidane irritert over rykter om at han kan få sparken08:46 Carragher sier unnskyld til Evra – åtte år etter Suárez' rasistiske hets08:02 Kjetil Jansrud vil sette «uslåelig» rekord i mesterskapsfri sesong07:52 Kirkerådet lager etisk regelverk for flyreiser07:40 Nord-Irland legaliserer abort07:39 Baksetevarsel kan bli standard etter hundrevis av dødsfall i USA07:39 Norge kan kjøpe seg fri fra nasjonale klimakutt: – Veldig uklokt07:34 Politimann skadd av skytevåpen under oppdrag i Trondheim07:24 Naruhito kronet i en noe nedtonet seremoni07:22 Flere borgerlige varaordførere i Sp-styrte kommuner05:50 Dette skjer i dag05:36 Anklager om fusk etter valget i Bolivia05:30 Dette skjedde i natt
Siste nytt
09:56PolitikkDirekte: Følg spørretimen på Stortinget09:47NorgeFærre lovbrudd ble oppklart09:45VerdenGranskere: Designfeil bidro til Lion Air-ulykke09:08ReiseLonely Planet: Hit bør du reise i 202009:07PolitikkBotswanas politiske stabilitet på prøve09:04Sport15 norske alpinister til Sölden09:03PengerJevnt fra Telenor, men underskudd etter skatt08:35PengerStein Erik Hagen går inn i SATS07:35NorgeNorges fortielse: – Dette bildet skapte en krigsmyte07:09SportSkadefri Zuccarello med assist i Wild-seier07:04NorgeNorge gir 3 milliarder til renere hav06:33Helse og livsstilRapport: 1 av 20 har opplevd grov vold fra foreldre06:28PengerNye eiere overtar Vita, men Loco-kjeden legges ned06:27SportStöckl utfordret hopperne: – Mange var ganske lange i ansiktet06:15NorgeDe siktede etter ambulansekapringen skal avhøres onsdag05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:25NorgeMann dømt til fengsel for å ha sendt penisbilder05:04NorgeStiftelse med milliardær på laget skal spre informasjon om intelligent design04:39VerdenOpposisjonen i Bolivia oppfordrer til generalstreik04:35Helse og livsstilRegjeringen vil ha tiltak mot medisinmangel04:07VerdenMedier dropper konferanse i protest mot Khashoggi-drapet04:04VerdenChiles president ber om unnskyldning etter voldelige protester03:56VerdenAmbassadør hevder Trump krevde gransking mot militær støtte02:55NorgeBeboere evakuert etter melding om brann i Sarpsborg02:41NorgeSkrik og krangling i Oslo var frieri02:05Penger30.000 arbeidsplasser blir borte fra varehandelen01:52VerdenNye anklager mot Lori Loughlin i collegeskandalen01:17VerdenTyrkia starter ikke en ny offensiv i Nord-Syria00:36VerdenEsper: Tyrkia kan ha begått krigsforbrytelser00:24Helse og livsstilMindre kreft blant innvandrere23:58VerdenBoeing erstatter toppsjef etter vedvarende flykrise23:43SportKroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:37SportTottenham-show gir sjefen arbeidsro23:32SportGlohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:26VerdenDen kinesiske regjeringen planlegger å erstatte Hongkongs leder23:08Norge25 år gammel kvinne nekter straffskyld etter ambulansedrama23:06SportKroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:04SportGlohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:02SportDybala-dobbel reddet Juventus fra pinlig tap23:01SportTottenham-show gir sjefen arbeidsro22:57NorgeTV 2: MDG får tre byråder i Oslo22:41VerdenTusk anbefaler EU-landene å godta britenes ønske om brexit-utsettelse22:27SportAftenbladet: Indiske investorer vil kjøpe aksjer i Viking22:04NorgeEriksen Søreide: Norge har ikke forpliktelse for Syria-barna21:26VerdenMarkedet mettes – norske F-16 kan gå på billigsalg20:27VerdenFørst seier, så tap for Boris Johnson da Parlamentet stemte over brexitavtalen19:59NorgeAp, MDG, Venstre og KrF er enige om å danne byråd i Bergen19:51PolitikkUlf Leirstein forbereder seg på et liv etter politikken19:36VerdenPutin og Erdogan enige om Syria-avtale19:06NorgeMann knivdrept i garasje i Drammen19:02NorgePST undersøker trusselbrev sendt ut før ambulansekapringen i Oslo18:59Norge– Ingen avklaring for Frode Berg før november18:40Politikk– Byrådet viser en fiendtlighet mot dem som er avhengige av bil18:38SportBrækhus skrev avtale med Hearns selskap – nærmer seg ny storkamp18:06NorgeKraftig høststorm i Trøndelag - mann tatt av bølge i Lofoten17:52VerdenTrump sammenligner riksrettsprosess med lynsjing17:15VerdenUkrainsk journalist dømt til 15 år i fengsel av separatister17:13Helse og livsstilFotballtopp vil ha hjernerystelse-bytter etter demensalarm17:10ReiseKvinne bestilte sosial ferietur for 19.000 kroner - var helt alene16:41VerdenAdvarer: – Farlige IS-krigere kan rømme hjem16:04PengerBoeings Max-krise blir verre og verre14:22VerdenDødstallene stiger i Chile13:51VerdenPalestinsk domstol blokkerer kritiske nettsteder13:50VerdenDiplomat vitner i riksrettsprosessen mot Trump13:02PolitikkVenstre-prosessen «en oppskrift på langvarig støy»13:01VerdenAssad: Erdogan er «en tyv»12:51NorgeMann kapret ambulanse – uskadeliggjort av politiet12:46NorgePerson til sykehus etter minibussulykke i Bergen12:38PolitikkRiksrevisjonen: Domstolene bruker for lang tid12:37VerdenPutin og Erdogan i viktige Syria-samtaler12:34NorgeBatteribrann avgir farlig gass i Hordaland12:13NorgeMann tiltalt for drapsforsøk på legesenter12:07KulturRedaktøren i Aust-Agder Blad går av etter kritikk12:06PolitikkTidslinje for den nye brexitavtalen11:41PolitikkPolitiker overrasket alle: – Jeg er gravid11:40NorgeAdvokat: – Berg kjent med avtalerykter11:14KulturSun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52NorgeLover at Oslo skal bli utslippsfri innen 203010:40SportGranåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27VerdenGuaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12NorgeMor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00VerdenNytt funn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 194109:57VerdenIndiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03PolitikkKnepen seier for Trudeau i Canada09:02NorgeGatekjøkken i Oslo angrepet for tredje gang08:52NorgeIsbryter går for egen maskin etter mayday-melding08:47SportZidane irritert over rykter om at han kan få sparken08:46SportCarragher sier unnskyld til Evra – åtte år etter Suárez' rasistiske hets08:02SportKjetil Jansrud vil sette «uslåelig» rekord i mesterskapsfri sesong07:52NorgeKirkerådet lager etisk regelverk for flyreiser07:40Helse og livsstilNord-Irland legaliserer abort07:39MotorBaksetevarsel kan bli standard etter hundrevis av dødsfall i USA07:39PolitikkNorge kan kjøpe seg fri fra nasjonale klimakutt: – Veldig uklokt07:34NorgePolitimann skadd av skytevåpen under oppdrag i Trondheim07:24VerdenNaruhito kronet i en noe nedtonet seremoni07:22PolitikkFlere borgerlige varaordførere i Sp-styrte kommuner05:50NorgeDette skjer i dag05:36PolitikkAnklager om fusk etter valget i Bolivia05:30NorgeDette skjedde i natt
Populært