Verken Støre eller Tajik invitert i Giskes bryllup

Trond Giske (til venstre) og Jonas Gahr Støre under landsmøtet til Arbeiderpartiet i april i år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Trond Giske (til venstre) og Jonas Gahr Støre under landsmøtet til Arbeiderpartiet i april i år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ap-leder Jonas Gahr Støre og nestleder Hadia Tajik står ikke på gjestelista når tidligere nestleder Trond Giske gifter seg med Haddy Njie til sommeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bryllupet finner sted i Nidarosdomen i Trondheim 1. juni. Til Dagbladet opplyser Giske at han ikke kommer til å gå ut med gjestelista. Støre bekrefter overfor avisa at han ikke er invitert.

– Jeg ser på det som helt naturlig at jeg ikke er invitert, og ønsker paret en riktig god feiring, forteller sier han.

Ifølge avisa er heller ikke nestleder Hadia Tajik invitert. Rådgiveren hennes, Edina Ringdal, opplyser at Tajik er sykmeldt og ikke har mulighet til å følge opp henvendelsen. Blant de inviterte er partisekretær Kjersti Stenseng, som opplyser at hun har takket ja.

Les også: Hadia Tajik mister makt – raser på Kapitals liste over Norges mektigste kvinner

Ap-leder Jonas Gahr Støre Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Ap-leder Jonas Gahr Støre Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Trakk seg som nestleder

Trond Giske trakk seg som nestleder i Arbeiderpartiet 7. januar 2018 som følge av flere varsler mot ham. Varslene var knyttet til seksuell trakassering og upassende oppførsel.

Partiet konkluderte samme måned med at Giske har brutt partiets interne retningslinjer.

Giske beklaget sin oppførsel, men framholdt samtidig at det var kommet «grunnløse og falske varsler». Han har avvist anklagene om seksuell trakassering.

Les også: Giske: Står ved at jeg har gjort feil, har ting å lære