Maduro ber hæren forberede seg på angrep fra USA

Politiet sperrer veien for demonstranter utenfor et militærhovedkvarter i Caracas lørdag. Foto: Martin Mejia / AP / NTB scanpix
Politiet sperrer veien for demonstranter utenfor et militærhovedkvarter i Caracas lørdag. Foto: Martin Mejia / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Nicolás Maduro ber Venezuelas væpnede styrker være klar i tilfelle USA skulle finne på å gripe inn militært i det søramerikanske landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vær klar til å forsvare hjemlandet med våpen i hånd dersom det amerikanske imperiet en dag våger å røre dette territoriet, denne hellige jord, sa Maduro i en tale til soldater på en militærbase lørdag.

Samtidig har opposisjonsleder Juan Guaidó, som med USAs støtte har utropt seg selv til midlertidig president, manet til nye protester.

Guaidó prøver å presse militæret til å støtte hans forsøk på å fjerne Maduro fra makten, og han har bedt sine tilhengere dra til militærbaser for å forsøke å overtale soldater til å desertere.

USA har nektet å utelukke en militær inngripen i Venezuela og har denne uka gjentatt vage trusler i så måte, men det er fortsatt ingen tegn til at det kommer til å skje med det første.

Venezuelas utenriksminister Jorge Arreaza reiser søndag til Moskva. Der skal han diskutere krisen i hjemlandet med utenriksminister Sergej Lavrov.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det melder det russiske nyhetsbyrået TASS, med russisk UD som kilde.

Møtet finner sted en drøy uke etter at USA satte Arreaza på sin sanksjonsliste i et forsøk på å legge ytterligere press på president Nicolás Maduro og hans regime.

Russland har gått hardt ut mot USAs støtte til opposisjonslederen Juan Guaidó, som utropte seg selv til midlertidig president i Venezuela i januar.