Waras samboer kan bli avhørt til uka

Advokat Jon Christian Elden håper Laila Anita Bertheussen kan avhøres neste uke. Politiet har vært stasjonert utenfor avgåtte justisminister Tor Mikkel Waras bolig i Oslo. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Advokat Jon Christian Elden håper Laila Anita Bertheussen kan avhøres neste uke. Politiet har vært stasjonert utenfor avgåtte justisminister Tor Mikkel Waras bolig i Oslo. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Advokat John Christian Elden håper Laila Anita Bertheussen kan avhøres neste uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har bedt om avhør så snart som mulig, og håper å få det til førstkommende uke, skriver Bertheussens advokat i en tekstmelding til NTB fredag.

Basert på tekniske og taktiske bevis endret Politiets sikkerhetstjeneste (PST) torsdag statusen til Tor Mikkel Waras samboer fra fornærmet til mistenkt for alle hendelser knyttet til familiens hus.

– Rekken av hendelser, som startet med tilgrising av bolig og mulig forsøk på å tenne på en bil 6. desember i fjor, sees i sammenheng med hverandre, skrev PST.

Saken har høyeste prioritet hos PST, som samarbeider med Kripos og Oslo politidistrikt om saken. Riksadvokaten er orientert om sakens utvikling.

PST opplyser videre at mistankegrunnlaget mot Bertheussen ikke er svekket når det gjelder siktelsen som er knyttet til brannen i familiens bil den. 10. mars.

Aktuelt: Jøran Kallmyr (Frp) ny justisminister etter Wara

Personvernpolicy