Pence vil øke presset på Maduro

Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaido, Colombias president Ivan Duque og USAs visepresident Mike Pence poserer etter et møte i den såkalte Lima-gruppen mandag. Foto: Martin Mejia / AP / NTB scanpix
Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaido, Colombias president Ivan Duque og USAs visepresident Mike Pence poserer etter et møte i den såkalte Lima-gruppen mandag. Foto: Martin Mejia / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA ber latinamerikanske land om å fryse verdier i det statseide oljeselskapet i Venezuela og gi pengene til opposisjonsleder Juan Guaido.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pence deltok mandag på et møte i den såkalte Lima-gruppen, som består av Canada og 13 latinamerikanske land med i hovedsak konservative regjeringer.

Pence oppfordret også til å overføre eventuelle midler fra oljeselskapet til den venezuelanske opposisjonslederen Juan Guaido, som har utropt seg selv til interimspresident. Visepresidenten tok også til orde for å innføre visumnekt for personer i president Nicolas Maduros indre krets.

– Vi er 100 prosent med deg, sa Pence til Guaido.

USA retter også nye sanksjoner mot noen av Maduros sentrale støttespillere.

I en tale på møtet, som fant sted i Colombias hovedstad Bogota, gjentok Pence president Donald Trumps advarsel om at «alle muligheter er åpne» når det gjelder Venezuela.

USA ber i tillegg om et møte i FNs sikkerhetsråd om situasjonen i landet.