Tviler på Giske-omkamp på årsmøtet i Trøndelag

Jorodd Asphjell, leder for valgkomiteen i Trøndelag Ap, vil ikke kommentere hvorvidt han mener Trond Giske er utsatt for et politisk spill. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.
Jorodd Asphjell, leder for valgkomiteen i Trøndelag Ap, vil ikke kommentere hvorvidt han mener Trond Giske er utsatt for et politisk spill. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Trond Giske kan i teorien renomineres til tillitsverv under årsmøtet i Trøndelag Ap, men det er lite trolig at det skjer, sier valgkomitéleder Jorodd Asphjell.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Giske fikk bare noen få dager til å nyte at han for første gang var innstilt til et tillitsverv etter å ha gått av som nestleder i Arbeiderpartiet etter varsler om seksuell trakassering.

I tolvte time dukket det opp en bekymringsmelding om en video av Giske som danset med en ung kvinne sent på nattetid på et utested i Oslo, noe som førte til at valgkomiteen i Trøndelag erstattet Giske med stortingsrepresentant Eva Kristin Hansen.

I etterkant har den tidligere Ap-nestlederen hevdet seg utsatt for en maktkamp. Kvinnen på videoen har på sin side understrekt at det ikke skjedde noe galt, at det var hun og venninnen som tok initiativ til videoen, og at hun også føler seg utnyttet i et politisk spill.

Aktuelt: Kvinner bak Giske-video rasende på sitt eget fagforbund

Tviler

Den siste utviklingen endrer imidlertid ikke holdningen i valgkomiteen i Trøndelag Ap, understreker komitéleder Asphjell.

Trond Giske trakk seg i fjor som nestleder i Ap. Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Trond Giske trakk seg i fjor som nestleder i Ap. Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

– Det har vært høy temperatur og litt flere og lengre møter enn vi kunne forutsett, men søndag kom vi fram til en endelig og enstemmig innstilling. Nå har vi ikke flere møter, og resten er opp til fylkesårsmøtet, sier han til NTB.

I teorien kan Giske renomineres til vervene han var innstilt til gjennom et benkeforslag, men Asphjell ser ingen grunn til at det skal skje.

– Han har jo selv trukket sitt kandidatur, så jeg tviler på at det kommer nye forslag på det. Men man vet jo selvfølgelig aldri, sier han.

Er det noen historikk med å gå mot en enstemmig innstilling fra valgkomiteen?

– Nei.

Politisk redaktør: «Alle bruer er brent» mellom Giske og Støre

Avviser at Giske er politisk død

Lederen i nominasjonskomiteen avviser overfor NRK at det pågår er en maktkamp mellom Oslo og Trøndelag Ap.

– Den finnes ikke. Vi har et utstrakt samarbeid, sier Asphjell.

I samme intervju gjør han det klart at Giske på ingen måter er politisk død etter de siste dagers hendelser og mediestøy. Han åpner tvert imot opp for at Giske igjen kan få sentrale verv.

– Det vil fremtiden vise, men ingen broer er brent. Det er viktig at han bygger opp den tilliten som er nødvendig for å kunne bli valgt inn i verv lokalt, regionalt og nasjonalt, sier Asphjell.

Personvernpolicy