Sivert Bjørnstad ny finanstopp for Frp på Stortinget

Sivert Bjørnstad (Frp) var den yngste stortingsrepresentanten i forrige periode. Nå blir han finanspolitisk talsperson for partiet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Sivert Bjørnstad (Frp) var den yngste stortingsrepresentanten i forrige periode. Nå blir han finanspolitisk talsperson for partiet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Helge André Njåstad varslet tirsdag at han trekker seg som finanspolitisk talsperson i Fremskrittspartiet. Han blir erstattet av Sivert Bjørnstad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skjer etter at Helge André Njåstad (38) trakk seg fra jobben som finanspolitisk talsperson og parlamentarisk nestleder. Begrunnelsen er at han har delt sensitive opplysninger med en partifelle.

Endringen i stortingsgruppens sammensetning ble vedtatt på partiets gruppemøte tirsdag.

Bjørnstad er inne i sin andre periode på Stortinget og representerer Sør-Trøndelag.

Eiendomsskatt

Bjørnstad sier han ser det som en stor tillitserklæring å bli finanspolitisk talsmann i Frp.

– Det er en viktig rolle jeg nå trer inn i. Jeg vil gjøre mitt ytterste for å gjøre hverdagen enklere for folk flest gjennom at de skal få beholde mest mulig av egne penger, sier Bjørnstad til NTB.

– Kampen mot eiendomsskatt er jeg særs opptatt av, og det vil bli en av de viktigste sakene inn mot kommunevalget, legger han til.

Njåstad går nå inn i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget.

Også Hoksrud til finans

Samtidig går også Frps nylig avgåtte landbruks- og matminister Bård Hoksrud inn i finanskomiteen.

– Det jeg gleder meg mest til fremover, er å reise rundt i landet og treffe folk og bygge opp under den entusiasmen og det pågangsmotet som er der ute i organisasjonen, sier Hoksrud.

Samtidig går Hanne Dyveke Søttar fra Nordland ut av arbeids- og sosialkomiteen og inn i kontroll- og konstitusjonskomiteen, hvor Ulf Leirstein blir ny fraksjonsleder for Frp.

Leirstein trakk seg som parlamentarisk nestleder og justispolitisk talsperson etter at det for snart ett år siden kom fram at han hadde sendt porno til en ung gutt i partiet. Han ble etterfulgt av Njåstad som parlamentarisk nestleder.

Les også: Opposisjonen: – Nå er Venstre og KrF i baksetet

Keshvari til utdanning

I ytterligere en belastende sak for Fremskrittspartiet ble Mazyar Keshvari i fjor høst siktet for grovt bedrageri i forbindelse med innlevering av reiseregninger. Partiet kastet ham før jul ut av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Keshvari erstatter nå Stine Margrethe Knutsdatter Olsen i utdannings- og forskningskomiteen.

Knutsdatter Olsen går ut av Stortinget etter å ha vært vara for Hoksrud mens han var statsråd.

Personvernpolicy