Meny

Giuliani: Trump diskuterte Moskva-prosjekt fram til presidentvalget

Advokat Rudy Giuliani sier at president Trump var involvert i samtaler knyttet til bygging av et Trump Tower i Moskva fram til presidentvalget. Foto: NTB scanpix

Advokat Rudy Giuliani åpner for at president Donald Trump og tidligere advokat Michael Cohen kan ha diskutert Cohens omstridte vitnemål i kongressen.

– Og så, hva hvis han gjorde det? sier Giuliani til CNN søndag.

Nettstedet Buzzfeed skrev torsdag at Trump ba sin tidligere advokat Cohen oppgi uriktige opplysninger til Kongressen i en høring i 2017. Opplysningene skulle være basert på kilder med kjennskap til spesialetterforsker Robert Mueller Russland-gransking.

Saken fikk Muellers kontor til å bestride Buzzfeed-artikkelen og si at opplysningene ikke var nøyaktige.

Søndag bekrefter Trumps advokat til NBC at forhandlingene om byggeprosjektene i Russland pågikk lenger enn tidligere opplyst. De varte minst til oktober eller november 2016.

– De nøyaktige datoene er usikre, men presidenten husker at han og Cohen hadde samtaler om dette fram til oktober eller november i 2016, sier Giuliani.

Cohen er dømt til tre års fengsel etter at han innrømmet å ha løyet for Kongressen i 2017 om planer om bygging av et Trump Tower i Moskva. Han forklarte da at forhandlingene med russerne sluttet i januar 2016. Han innrømmet senere at samtalene pågikk fram til juni 2016.

Giulianis siste uttalelser tilsier imidlertid at samtalene pågikk helt fram til presidentvalget i november.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært