Meny

Siv Jensen: – Uakseptabelt av Amundsen

Finansminister Siv Jensen (Frp) liker dårlig den store veksten i nordmenns opptak av forbrukslån og innkalte bransjen til bekymringsmøte mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Frps partileder kritisk til tidligere justisminister Per Willy Amundsens uttalelser om barnetrygdkutt til innvandrerfamilier.

I et intervju med TV 2 i forrige uke uttalte tidligere justisminister Per Willy Amundsen at han er opptatt av at befolkningssammensetningen er bærekraftig og at han i likhet med statsminister Erna Solberg er opptatt av at noe må gjøres med den fallende fødselskurven, men Amundsen gikk lenger:

– Men løsningen er ikke å få en enda større innvandrerbefolkning, tvert imot må vi sørge for at den etnisk norske befolkningen vedlikeholdes, sier Amundsen til TV 2.

For ikke å få for stor andel innvandrerbefolkning sa Amundsen at en løsning er å å kutte barnetrygden etter barn nummer tre.

– Vi har ganske store barnefamilier blant innvandrerbefolkningen. Da må man sørge for at barnetrygden først og fremst går de til første barna, og at man fra barn fire og utover får redusert eller stoppes fullstendig.

Det fikk Fremskrittspartiets nye regjeringspartner - som de på det tidspunktet forhandlet med - KrF til å reagere. Geir Bekkevold til å reagerer. Han karakteriserte utspillet som avskyelig.

– Dette er politikk som kun har til hensikt å splitte folk og grupper, sier han til NTB.

I dag har også partileder Siv Jensen kommentert utspillet til Amundsen. På Facebook-kontoen sin skriver Jensen at det er uaktuelt å differensiere barnetrygden på grunnlag av etnisitet, og at dette er noe Fremskrittspartiet aldri heller har vurdert.

«Dette kom helt feil ut og er ikke akseptabelt, men jeg har snakket med Per Willy og han har sagt at han ikke har ment det slik, og det synes jeg er bra.» skriver hun.

Jensen legger til at hun deler bekymringen over at mange innvandrere ikke kommer i jobb. Dette handler om at man skal kunne forsørge seg selv og sin familie.

«Vi må sørge for å ha ordninger som stimulerer til å komme seg i jobb og få færre som lever på stønader.»

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært