Jens Johan Hjort trekker seg som ordførerkandidat i Tromsø

Jens Johan Hjort er ikke lenger Høyres ordførerkandidat i Tromsø. Nå har partiet satt i gang arbeidet med å finne en erstatter.
Jens Johan Hjort er ikke lenger Høyres ordførerkandidat i Tromsø. Nå har partiet satt i gang arbeidet med å finne en erstatter. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Halvannen måned etter at han ble nominert til ordførerkandidat for Tromsø Høyre, trekker Jens Johan Hjort seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser partiet i en pressemelding fredag ettermiddag.

– Jens Johan har nå valgt å stille sin plass til disposisjon. Han har tilkjennegitt at han ikke lenger har den samlende rolle i partiet som er nødvendig for å lede partiet til valgseier. Han har samtidig uttrykt sin ubetingede støtte til partiet på veien mot valgseier i Tromsø i 2019, heter det i meldingen.

Hjort bekrefter at noen i partiet har uttrykt at de ikke har tillit til ham, men sier til NRK at beslutningen helt og holdent er hans egen.

– Jeg har etter nominasjonsmøtet og bråket rundt bompengeulitmatiumet innsett at jeg aldri vil kunne være en samlende figur i Tromsø Høyre.

Hjort åpnet i midten av november for en storkoalisjon med Arbeiderpartiet i Tromsø etter kommunevalget neste år, noe som skapte reaksjoner i Høyre. Bakgrunnen var at Frp har stilt ultimatum til Høyre om å vrake bompenger, noe Hjort ikke ville finne seg i.

– Jeg ser ikke noe grunnlag for dialog med Frp. Hvis de tror jeg er villig til å selge sjela mi, tar de skammelig feil, sa Hjort til iTromsø 13. november.

Tromsø Høyre ble gjort kjent med beslutningen fra Hjort tirsdag denne uken, opplyser Høyre. Styret i lokalpartiet hadde ifølge Nordlys møte fredag ettermiddag for å drøfte situasjonen som har oppstått, og for å sette i gang arbeidet med å finne en ny ordførerkandidat.

– Partiet er satt i en krevende og vanskelig situasjon som vi helst skulle vært foruten. Situasjonen er bare nitrist, sier Tromsø Høyres leder Markus Akselbo til Nordlys.

Personvernpolicy