Hareide tror Støres gudstro kan tippe tvilerne

KrF-leder Knut Arild Hareide tror det kan være en fordel for hans syn på partiets veivalg at Ap-leder Jonas Gahr Støre er kristen.
KrF-leder Knut Arild Hareide tror det kan være en fordel for hans syn på partiets veivalg at Ap-leder Jonas Gahr Støre er kristen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

KrF-leder Knut Arild Hareide ser ikke bort fra at Ap-leder Jonas Gahr Støres kristne ståsted kan tippe usikre delegater over på den rødgrønne siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– At det har en viss betydning ser jeg ikke bort ifra, sier Hareide i et intervju med VG.

Hareide gikk på et sviende nederlag på fylkesårsmøtet i Rogaland lørdag, der hele 15 av de 16 delegatene som ble valgt til å representere fylkeslaget på det ekstraordinære landsmøtet 2. november går inn for at KrF skal søke regjeringsmakt med dagens regjering. Hareide uttalte lørdag at han frykter en smitteeffekt.

Les også: Vinneren tok nesten alt i Rogaland KrF

Selv om Jonas Gahr Støre offentlig har sagt at han er kristen, vil ikke det ha noe å si for rådet Hareide skal gi landsmøtet fra talerstolen om snaue to uker.

– Jeg kommer ikke til å legge vekt på det, men det er klart at relasjonen har betydning, selvfølgelig, sier Hareide. Han innrømmer at det kan være en fordel for hans syn at de som sitter i landsmøtesalen vet at Ap-lederen er kristen.

– Det er ikke negativt. Det har noe betydning, men er ikke avgjørende, sier han.

Les også: KrF-veteran vil utnytte historisk mulighet med Ap og Sp