Meny

SVT vil slutte med politiske markeringer

STSveriges Television valgte å ta avstand fra en uttalelse Sverigedemokratarnas leder Jimmie Åkesson kom med under partilederdebatten fredag. Foto: Stina Stjernkvist/tt / NTB scanpix

Etter bråket rundt at SVT valgte å ta avstand fra en uttalelse fra Sverigedemokratarna, har kringkasteren nå bestemt seg for å slutte med politiske markeringer.

– SVT ble utnyttet som politisk motpart etter at vi tok avstand fra SD i den avsluttende valgdebatten, skriver programdirektør Jan Helin i Sveriges Television i et innlegg i Dagens Nyheter torsdag formiddag.

Det var fredag i forrige uke at SVT valgte å ta avstand fra uttalelser Sverigedemokratarnas leder Jimmie Åkesson kom med under partilederdebatten.

I innlegget torsdag understreker likevel SVT-direktøren at demokratiparagrafen i svensk medielovgivning, som SVT brukte for å begrunne avgjørelsen om å ta avstand fra uttalelsene, er mer relevant enn på lenge.

– Derfor kommer nå Sveriges Television å jobbe for å avskaffe den typen markeringer i etterkant som som ble gjort i forbindelse med partilederdebatten, skriver Helin.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært