KrF vil ha nye alkoholregler i arbeidslivet

Knut Arild Hareide (KrF) vil ha nye alkoholregler i arbeidslivet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Knut Arild Hareide (KrF) vil ha nye alkoholregler i arbeidslivet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Leder Knut Arild Hareide i KrF mener alkoholpresset er et problem i arbeidslivet. Derfor ønsker han nye retningslinjer i avtalen om inkluderende arbeidsliv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er store omkostninger knyttet til alkohol i arbeidslivet. Arbeidslivet er helsefremmende for de aller fleste, og det er viktig å hindre at rusproblemer fører til utstøting fra arbeidslivet, sier Hareide til Aftenposten.

KrF-lederen omtaler arbeidsplassen som en viktig arena for rusforebygging, og mener det er merkelig at alkohol ikke er nevnt i avtalen om inkluderende arbeidsliv (IA-avtalen).

Derfor håper Hareide at avtalens parter diskuterer nye kjøreregler, som for eksempel at arbeidsgiver ikke skal betale for alkohol ved sosiale arrangementer utenfor arbeidstiden.

Ifølge Aftenposten er NHO skeptisk til å inkludere kjøreregler for alkohol på jobben i IA-avtalen. Det samme gjelder arbeidstakerorganisasjonen YS, som mener det hadde vært vanskelig å måle resultater av å innføre nye regler.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

IA-avtalen løper ut i år, og flere av partene har åpnet for å ikke fornye den. NHO og Virke beskriver en omfattende avtaletretthet i næringslivet.

– Vi opplever at trøkket og mye av energien har gått ut av dette samarbeidet både nasjonalt, regionalt og i mange bedrifter, sa Inger Lise Blyverket, direktør for politikk og forhandlinger i Virke, til NTB.

Aktuelt: Kan ha funnet en forklaring på hvorfor noen blir avhengige av alkohol