Frp-gruppe ga bort partikassen og meldte seg ut

<p>Frps Helge André Njåstad mener utbryterne i Råde ønsket å skade partiet da de ga bort lokallagets penger. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix</p>
Frps Helge André Njåstad mener utbryterne i Råde ønsket å skade partiet da de ga bort lokallagets penger. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

På samme møte som styret i Råde Frp meldte seg ut av partiet, ga de bort 50.000 kroner fra partikassen til veldedige formål.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag meldte styret og Frps medlemmer i kommunestyret overgang til Høyre i protest mot Frps håndtering av den siste tidens varsler om seksuell trakassering. På det samme møtet vedtok de å gi bort partiets penger, skriver Dagbladet.

Nå er lokallagets kasse tom, opplyser Helge André Njåstad, som leder partiets organisasjonsutvalg. Han er skuffet over det Råde-politikerne har gjort.

– Det fremstår som svært rart å dele ut 50.000 på samme møte som man melder seg ut. Jeg tror alle ser at dette handler om å skade partiet ved å tømme kassen, skriver Njåstad i en SMS til avisen.

– Det er bare de som er i styret og kommunestyregruppen som har meldt seg ut, så det er jo fortsatt medlemmer igjen i partiet. Dette er penger som ellers ville gått til reetablering av Råde Frp, sier han.

Fredrikke Stensrud er varaordfører i Råde og en av dem som meldte seg ut. Hun vil ikke kommentere pengesaken eller svare på Njåstads utsagn.

– Vi har ingen kommentarer til organiseringen av Frp. Vi har meldt oss ut, men vi ønsker ikke å skade partiet, sier hun.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært