Meny

Hackere tok over Børge Brendes Twitter-konto

Tidligere utenriksminister Børge Brende fikk søndag Twitter-kontoen hacket av en gruppe som omtaler seg som en tyrkisk cyber-hær. Bildet er tatt da han sammen med statsminister Erna Solberg kunngjorde at han blir ny president i Verdens økonomiske forum. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Hackere som utgir seg for å være en tyrkisk cyber-hær, tok søndag over tidligere utenriksminister Børge Brendes Twitter-konto.

Hackerne sendte ut en rekke meldinger på Twitter-kontoen til den ferske lederen av Verdens økonomiske forum i løpet av kort tid søndag formiddag, skriver Dagens Næringsliv.

«Du er hacket av den tyrkiske cyber-armeen Ayyıldız Tim! Vi har din DM-korrespondanse. Vi vil vise deg vår makt», skriver hackerne i én av meldingene. DM er en forkortelse for dirketemeldinger, som er skrevet mellom twitter-brukere og ikke er synlig for andre.

Ifølge Aftenposten ble mer enn 20 meldinger publisert på kort tid. Samme morgen fikk også Syed Akbaruddin, en av Indias toppdiplomater i FN, kontoen sin hacket av den samme gruppen, skriver avisen.

Populært