Støre og Stenseng møter pressen etter sentralstyremøte

Partileder Jonas Gahr Støre og partisekretær Kjersti Stenseng vil også etter dagens sentralstyremøte møte pressen for å svare på spørsmål om Trond Giske-saken. Her fra pressekonferansen etter det ekstraordinære sentralstyremøte om saken forrige tirsdag. Foto: Erlend Dalhaug Daae / NTB scanpix
Partileder Jonas Gahr Støre og partisekretær Kjersti Stenseng vil også etter dagens sentralstyremøte møte pressen for å svare på spørsmål om Trond Giske-saken. Her fra pressekonferansen etter det ekstraordinære sentralstyremøte om saken forrige tirsdag. Foto: Erlend Dalhaug Daae / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ap-leder Jonas Gahr Støre og partisekretær Kjersti Stenseng møter pressen for å orientere om Giske-saken etter sentralstyremøte mandag ettermiddag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sentralstyret i Arbeiderpartiet møtes mandag for andre gang på under en uke i kjølvannet av Giske-saken.

Under møtet skal partileder Jonas Gahr Støre redegjøre for hvorfor han mener det var en riktig beslutning at Trond Giske trakk seg som nestleder i partiet søndag kveld. I etterkant av møtet vil han og Stenseng også møte pressen for å fortelle om håndteringen av saken og veien videre.

Mens møtet forrige tirsdag var ekstraordinært på grunn var varslersakene mot Trond Giske, er dagens møte ordinært. Giske-saken vil uansett dominere møtet, er beskjeden fra Aps partikontor. De 20 medlemmene av sentralstyret samles klokken 13 i partikontorets lokaler på Youngstorget. Hvor lang tid møtet vil ta, er uvisst. Forrige uke møtte Støre og Stenseng pressen etter et drøyt fire timer langt møte om saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktuelt: Njie: – Trond og jeg har stått sammen gjennom denne stormen

Giske og Støre ble enige første nyttårsdag om at Giske midlertidig skulle fratre som nestleder i partiet. Støre mener det var en riktig beslutning av Giske å trekke seg permanent søndag.

– Trond Giske har tatt en riktig beslutning i dag. Dette var også mitt råd til ham i vårt møte 1 januar. Vi ble da enige om at han trakk seg som nestleder på ubestemt tid. Beslutningen i dag setter et punktum. Jeg vil dele hvorfor jeg mener det var en riktig beslutning på sentralstyremøtet i morgen, skrev Støre i en pressemelding søndag kveld.

Trond Giske kunngjorde i et innlegg på Facebook søndag kveld at han gikk av og begrunnet det med hensynet til nærmeste familie. Overfor NTB benekter Giske at avgangen skjer som følge av press fra Støre eller andre i partiledelsen gjennom helgen.

Aktuelt: – Giske har stått rettsløs i hele prosessen

Samleside: Alle sakene om uroen i Arbeiderpartiet