Meny

Carl I. Hagen: – Godt jobbet av «Ap-diktator» Støre

Det er uttalelsene på pressekonferansen Carl I. Hagen reagerer på
Trond Giskes framtid som nestleder er uviss etter Aps sentralstyremøte. Carl I. Hagen er kritisk til at Ap-leder Jonas Gahr Støre alene skal avgjøre Giskes fremtid.

Ap-lederen møtte tirsdag ettermiddag pressen etter at han og sentralstyret i Arbeiderpartiet hadde et fire timer langt møte om håndteringen av varslingssakene mot Trond Giske.

På pressekonferansen fortalte Støre at det er han som skal avgjøre Giskes skjebne.

– Jeg er den overordnede i denne situasjonen. Det er jeg som er sjefen, og som skal ta den beslutningen. Det har sentralstyret støttet, sa han.

Les også: Aftenposten: Giske-varsler takker Tajik for støtten

– Godt jobbet

Det har fått Frp-nestor Carl I. Hagen til å reagere.

– I dag ble Arbeiderpartiet til Diktatorpartiet, skriver han i et innlegg på Facebook.

Les innlegget til Carl I. Hagen i sin helhet. Foto: Skjermdump / Facebook

I innlegget reagerer Hagen på at Støre alene skal bestemme over fremtiden til «sin største konkurrent i partiet».

– Det er Støre som alene skal avgjøre og avsi sin dom over Giske. Det er Støre som alene skal avgjøre om Giske skal gjeninntre eller fjernes fra partiet og norsk politikk. Støre skal ifølge ham selv suverent avgjøre om hans egen største utfordrer og konkurrent skal fjernes. Godt jobbet av den nye Ap-diktatoren Støre, skriver han og mener Støre nå vil få flere mostandere.

Les også: Politiske redaktører tror Giske er ferdig

Ingen konklusjon

Ap-lederen var nøye med å understreke at Giske er fritatt inntil videre og at sakene ikke er ferdig behandlet. Men på spørsmål om Giske kan fortsette som nestleder etter dette, svarte han:

– Jeg mener det teoretisk sett ikke kan utelukkes.

På det fire timer lange sentralstyremøtet på Arbeiderpartiets partikontor tirsdag ettermiddag fikk medlemmene en gjennomgang av håndteringen av varslersakene, men skulle ikke trekke noen konklusjon.

Les også: Støre om Giske-rykter: – Jeg graver ikke i andres privatliv

Må få gi sin versjon

Hvor lenge Giske kan være fritatt fra vervet som nestleder, kunne Støre ikke si noe om.

– Ubestemt tid kan være fram til landsmøtet i 2019, sa Støre.

Han er opptatt av at regelverket for oppfølging skal følges nøye og har fått juridiske råd om hvordan prosessen skal håndteres.

– Vi går gjennom alle varslene og går inn for å oppklare dem. Vi tror på varslerne og vi tror på varslene som kommer, og vi har et ansvar for at den det varsles mot, får lov å gi sin versjon av hva som har skjedd, sier han.

Populært