NOAS-leder mener regjeringsdeltakelse er risikosport for Venstre

Både NOAS og Naturvernforbundet har forventningene klare til Venstres forhandlinger med regjeringspartiene. Her er Venstres nestleder Ola Elvestuen. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
Både NOAS og Naturvernforbundet har forventningene klare til Venstres forhandlinger med regjeringspartiene. Her er Venstres nestleder Ola Elvestuen. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Både NOAS og Naturvernforbundet advarer Venstre mot å selge seg for billig i regjeringsforhandlingene med de blå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Generalsekretær i Norsk Organisasjon for Asylsøkere (NOAS), Ann-Magrit Austenå, har klare forventninger til en regjering der sosialliberale Venstre er med.

– NOAS forventer blant annet en regjering som ikke lenger insisterer på å være blant de strengeste i Europa, sier Austenå til NRK.

Hun mener forhandlingene vil være svært viktige for Venstres fremtid.

– Skal man inn i regjering nå så må det jo bety en hånd på rettet på de områdene som er særlig viktige for Venstre. Hvor partiet ender etter dette forsøket, vil ha alt å si for Venstre videre, vil jeg tro, sier hun.

Også leder i Naturvernforbundet, Silje Lundberg, er har tydelige krav til partiet, og mener de må stå på for klima og miljø.

– Vi vet at det er ganske store politiske forskjeller til Frp, så det må noe mer til enn å ha noen småseire her og der. Da risikerer de bare å bli det grønne alibiet til regjeringen, sier Lundberg.

Venstres nestleder Ola Elvestuen sier de går inn i forhandlingene for å få en mer sosialliberal politikk.

– Nå skal vi jo starte forhandlinger, og det er klart at dette har det vært uenigheter om i Venstre. Men vi gjør jo dette for å få en grønnere, rausere og mer sosialliberal politikk, sier han.