AP: Kushner utspurt av Mueller om Flynn

<p>Jared Kushner brukte en personlig epostkonto for å kommunisere med andre i Det hvite hus som seniorrådgiver for sin svigerfar Donald Trump. Foto: AP / Alex Brandon / NTB scanpix</p>
Jared Kushner brukte en personlig epostkonto for å kommunisere med andre i Det hvite hus som seniorrådgiver for sin svigerfar Donald Trump. Foto: AP / Alex Brandon / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

President Donald Trumps svigersønn Jared Kushner har forklart seg om tidligere rådgiver Michael Flynn for spesialetterforsker Robert Mueller, ifølge AP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekrefter en person som er kjent med etterforskningen om Trump-administrasjonens påståtte kontakt med Russland i forkant av fjorårets presidentvalg i USA. Til nyhetsbyrået AP sier personen at utspørringen, som skal ha vart i halvannen time, fant sted tidligere i november.

Trumps tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn skal ha vært tema. Flynn står sentralt i etterforskningen av hva slags kontakt det var mellom Russland og Trumps stab i fjor. Flynn fikk sparken i februar da det kom fram at han hadde hatt tett kontakt med Russlands ambassadør Sergej Kisljak i desember uten å informere om det.

Kushners advokat, Abbe Lowell, sier i en uttalelse at «Kushner har frivillig samarbeidet med å bidra til opplysninger i etterforskningen, og han vil fortsette med det».

Nyheten om utspørringen av Kushner kommer samtidig som etterforskere i Muellers team utsatte en vitneforklaring for en storjury relatert til Flynns private forretningsvirksomhet. Årsaken til utsettelsen er foreløpig ikke kjent.

Flere ansatte i Det hvite hus har blitt spurt om Flynn, ifølge APs kilde.

Personvernpolicy