To kandidater hevder å ha vunnet presidentvalget i Honduras

Honduras president Juan Orlando Hernandez er favoritt til å vinne valget. Foto: Fernando Antonio / AP / NTB scanpix
Honduras president Juan Orlando Hernandez er favoritt til å vinne valget. Foto: Fernando Antonio / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

President Juan Orlando Hernandez har erklært seg selv som vinner av presidentvalget i Honduras. Opposisjonen hevder Salvador Nasralla har vunnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En måling fra TV-kanalen Kanal 5 viste tidligere søndag kveld lokal tid at landets nåværende president hadde 43,93 prosent av stemmene mot Opposisjonsalliansens kandidat Salvador Nasrallas 34,7 prosent. Nå har likevel Hernandez erklært seg selv som valgvinner, ifølge nyhetsbyrået AFP – før det offisielle resultatet er klart.

– Jeg er veldig fornøyd og lykkelig fordi jeg har sett flere undersøkelser og stemmetelling, og resultatet er mer enn tydelig: Vi har vunnet valget, sa Hernandez foran en gruppe tilhengere i Honduras' hovedstad Tegucigalpa.

Like etter proklamerte hans motstander Nasrallas det samme. Opposisjonsalliansen hevder at Nasralla har fått 45 prosent av stemmene, og at Hernandez har fått 34 prosent.

– Jeg kan bekrefte at Salvador Nasralla er valgt til president. Vi vant valget, sier opposisjonens Manuel Zelaya, tidligere president i landet.

Søndagens valg innebærer også valg av ny nasjonalforsamling, tre visepresidenter og ordførere i 298 kommuner.

Hernandez' konservative parti, Nasjonalpartiet, kontrollerer nå både nasjonalforsamlingen, regjeringen og domstolene. I landets grunnlov fra 1982 heter det at en president bare kan sitte i én periode, men partiet viser til en kjennelse i høyesterett fra 2015, som åpner for at presidenten kan gjenvelges.

Personvernpolicy