Budsjettfristen rykker nærmere

Nikolai Astrup (H) og Helge André Njåstad (Frp) håper å komme i mål med budsjettsamtalene på Stortinget i løpet av kvelden mandag.
Nikolai Astrup (H) og Helge André Njåstad (Frp) håper å komme i mål med budsjettsamtalene på Stortinget i løpet av kvelden mandag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Partene i budsjettsamtalene lar seg tilsynelatende ikke stresse av at fristen nærmer seg. Venstre og KrF ventet mandag på nytt forslag fra regjeringspartiene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Timer før den selvpålagte fristen løper ut i budsjettforhandlingene på Stortinget, var det uvisst når neste forhandlingsmøte skal finne sted.

– Vår plan er å bli ferdige så raskt som mulig, sier Høyres Nikolai Astrup, leder av finanskomiteen.

– Hvordan vurderer du muligheten for at dere kommer i mål innen fristen?

– Det får tiden vise, svarer han.

Fristen partene har pålagt seg selv, løper ut klokken 18 mandag. Partene møttes forrige gang fredag kveld, og det var ingen samtaler i helgen.

Venter på nytt forslag

Venstres Terje Breivik sier regjeringspartiene leverte fra seg et nytt forslag på fredag, som KrF og Venstre ga tilbakemelding på i løpet av helgen. Nå ligger utspillet hos Høyre og Fremskrittspartiet, påpeker han.

– Det begynner å nærme seg, nå. Vi er klare til å jobbe utover kvelden om vi ikke blir ferdige, sier Breivik til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke uvanlig at slike interne frister brytes. I forrige periode var det regelen framfor unntaket.

Prinsippkrav

Det er prinsippkrav fra KrF som gjør det vanskelig for partene å komme til enighet, skriver Vårt Land. Krav om pleiepenger, lærernorm og maskinskatten trekkes fram som vanskelige saker i samtalene.

Fremskrittspartiets Helge André Njåstad bekrefter overfor NTB at det både er penger og prinsippsaker det står om.

– Ja, det handler litt om penger og litt om saker. Vi er fire partier med ulike saker som vektlegges, men vi har håp om å få en avtale der alle kan gi og ta, sier han.