Meny

Budsjettfristen rykker nærmere

Nikolai Astrup (H) og Helge André Njåstad (Frp) håper å komme i mål med budsjettsamtalene på Stortinget i løpet av kvelden mandag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partene i budsjettsamtalene lar seg tilsynelatende ikke stresse av at fristen nærmer seg. Venstre og KrF ventet mandag på nytt forslag fra regjeringspartiene.

Timer før den selvpålagte fristen løper ut i budsjettforhandlingene på Stortinget, var det uvisst når neste forhandlingsmøte skal finne sted.

– Vår plan er å bli ferdige så raskt som mulig, sier Høyres Nikolai Astrup, leder av finanskomiteen.

– Hvordan vurderer du muligheten for at dere kommer i mål innen fristen?

– Det får tiden vise, svarer han.

Fristen partene har pålagt seg selv, løper ut klokken 18 mandag. Partene møttes forrige gang fredag kveld, og det var ingen samtaler i helgen.

Venter på nytt forslag

Venstres Terje Breivik sier regjeringspartiene leverte fra seg et nytt forslag på fredag, som KrF og Venstre ga tilbakemelding på i løpet av helgen. Nå ligger utspillet hos Høyre og Fremskrittspartiet, påpeker han.

– Det begynner å nærme seg, nå. Vi er klare til å jobbe utover kvelden om vi ikke blir ferdige, sier Breivik til NTB.

Det er ikke uvanlig at slike interne frister brytes. I forrige periode var det regelen framfor unntaket.

Prinsippkrav

Det er prinsippkrav fra KrF som gjør det vanskelig for partene å komme til enighet, skriver Vårt Land. Krav om pleiepenger, lærernorm og maskinskatten trekkes fram som vanskelige saker i samtalene.

Fremskrittspartiets Helge André Njåstad bekrefter overfor NTB at det både er penger og prinsippsaker det står om.

– Ja, det handler litt om penger og litt om saker. Vi er fire partier med ulike saker som vektlegges, men vi har håp om å få en avtale der alle kan gi og ta, sier han.

Populært