Kreml bekrefter Trump-kontakt

Russisk myndigheter bekreftet at Trumps advokat kontaktet dem under fjorårets presidentvalg og ba om hjelp til et forretningsprosjekt i Russland. Her Russlands president Vladimir Putin. Foto: Alexei Nikolsky / Sputnik / AP / NTB scanpix
Russisk myndigheter bekreftet at Trumps advokat kontaktet dem under fjorårets presidentvalg og ba om hjelp til et forretningsprosjekt i Russland. Her Russlands president Vladimir Putin. Foto: Alexei Nikolsky / Sputnik / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Russisk myndigheter bekrefter at Donald Trumps advokat kontaktet dem under fjorårets presidentvalg og ba om hjelp til et forretningsprosjekt i Russland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en uttalelse til kongresskomiteen som undersøker et mulig samspill mellom Trump-kampanjen og Russland, sa presidentens personlige advokat Michael Cohen mandag at Donald Trumps selskap arbeidet med et eiendomsprosjekt i Moskva under den amerikanske valgkampen. Men av flere årsaker ble prosjektet skrinlagt.

President Vladimir Putins talsmann Dmitrij Peskov sa til journalister i Moskva onsdag at de mottok Cohens epost, som ble sendt til pressekontorets generelle adresse. Peskov sa den var en av mange epostmeldinger som pressekontoret i Kreml mottar, siden epostadressen er tilgjengelig på nett, og at de ikke besvarte den.

Les også: Trump Jr. vitner i Russland-granskingen

– Løgnaktige anklager

Russlands nye ambassadør til USA, Anatolij Antonov, beklager seg til avisa Kommersant over det han kaller «hyperaktiviteten til den russofobiske lobbyen» i USA.

– Det er ingen hemmelighet at dialog med den nåværende amerikanske administrasjonen ikke er lett. På den ene siden har du den sterke arven etter Obama, på den andre siden spiller enkelte krefter i Washington hele tiden det russiske kortet i en politisk maktkamp, inkludert vedvarende påstander om vår påståtte innblanding i fjorårets amerikanske valg og andre løgnaktige anklager, sier han.

Les også: Trump takker Putin for å sende hjem diplomater

Vitnet for storjury

En russiskamerikansk lobbyist som deltok i et møte i juni i fjor med president Donald Trumps eldste sønn har forklart seg for storjuryen som spesialetterforsker Robert Mueller har sørget for å få oppnevnt.

En kilde som er kjent med saken bekreftet overfor AP at Rinat Akhmetshin har gitt et vitneprov bak lukkede dører i løpet av de siste ukene.

Opplysningen er det hittil sterkeste signalet om at Mueller og hans etterforskere anser møtet for å være relevant i granskingen av mulig russisk samrøre med Trumps valgkamp. Møtet fant sted bare uker etter at det var klart at Trump var Republikanernes presidentkandidat.

Les også: Trump fyrer av bredside mot Russland-sporet

Personvernpolicy