TV2-måling: Folket har størst tro på Erna Solberg som statsminister

Statsminister Erna Solberg og leder i Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre intervjues etter valgkampens første duell mellom de to i Oslo onsdag.
Statsminister Erna Solberg og leder i Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre intervjues etter valgkampens første duell mellom de to i Oslo onsdag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Erna Solberg surfer forbi Jonas Gahr Støre på TV2s ferske statsministermåling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kantar TNS har gjort en måling for TV2 som viser at 62,8 prosent av de spurte tror Erna Solberg (H) fortsetter i statsministerstolen, mens 35,4 prosent fester lit til at Jonas Gahr Støre (Ap) blir Norges nye statsminister.

Blant motpolenes egne velgere er det også Erna som går av med seieren: 96 prosent av Høyres velgere tror Erna Solberg får fire nye år som statsminister, mens kun 72,8 prosent av Arbeiderpartiets egne velgere som har en mening tror Jonas Gahr Støre vinner valget.

– Jeg kan forsikre om at jeg brenner for å bli statsminister og lede en regjering. Vi har hatt dårlige tall, vi har en mobilisering å gjøre, og jobber med det. Det flertallet i Norge som har ønsket et skifte bør nå tenke at det er Arbeiderpartiet som skal bidra til dette skiftet, sa Jonas Gahr Støre til TV 2 like etter at målingen ble kjent.

1,4 prosent av de spurte tror det blir en annen enn de to som blir statsminister etter valget, og her er det Siv Jensen (Frp) de fleste har troen på.

Les også: Bekkemellem: Ap mangler visjoner

Kantars måling viser at det er superjevnt mellom blokkene: Verken de fire borgerlige partiene eller de rødgrønne partiene har flertall. MDG havner under sperregrensen, men likevel på vippen.

Arbeiderpartiet får støtte fra 26,5 prosent av velgerne, Senterpartiet fra 11,2 og SV fra 6,5 prosent av de spurte. Totalt gir det 82 mandater. Samtidig er Rødt inne med ett mandat og Miljøpartiet De Grønne med tre.

På borgerlig side får Fremskrittspartiet støtte fra 16 prosent av velgerne og Høyre fra 24 prosent. KrF ligger på 4 prosent, og Venstre på 3,7. Totalt gir det 83 mandater.

Les også: Forvirret av alle meningsmålingene? Her får du oversikt

Personvernpolicy