Meny

Trump om Russland-møtet: – De fleste ville takket ja

Her kommer president Trump med en forsvarstale for sønnens valg i forbindelse med Russland-møtet i fjor. Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Donald Trump fortsetter å forsvare sønnens Russland-møte. Samtidig varsler lederen for Senatets justiskomité at han vil innkalle Donald Trumps jr. til en høring i Senatet.

På en pressekonferanse torsdag kveld sammen med den franske presidenten Emmanuel Macron, sa Trump til pressen at han forstår sønnens valg om å takke ja til Russland-møte.

– Sønnen min er en fantastisk ung mann. Han tok et møte med en russisk advokat, ikke en russisk regjeringsadvokat, men en russisk advokat. Det var et kort møte, sa Trump og fortsatte:

– Jeg tror de fleste ville takket ja til møtet. Ingenting kom ut av møtet, pressen har laget noe stort ut av hva veldig mange ville gjort, sa Trump. 

Visste Trump om møtet? Les:   Varslet Clinton-avsløringer

Tirsdag postet presidentsønnen e-postutvekslingen med mellommannen Bob Goldstone på Twitter. 

E-postsamtalen med mellommannen viser at presidentens sønn ble informert om at russiske myndigheter hadde opplysninger som kunne skade Clinton, skriver nyhetsbyrået AP. 

9. juni i fjor møtte Donald Trump jr., presidentens svigersønn Jared Kushner og valgkampleder Paul Manafort advokat Natalia Veselnitskaja. 

Trump-kampanjen og Donald Trump har hele veien sagt at de ikke har hatt noen kontakt med Russland. Avsløringen om møtet anses som et veiskille. 

Les saken: USA-ekspert: – Dette er et viktig veiskille

Kan bli bedt om å vitne i Senatet

– Det var 20 bortkastede minutter. Det var synd, sa Trump jr. tidligere i uken til Fox News.

– Det var ingenting. Det var ingenting å fortelle om. I etterpåklokskapens lys ville jeg nok løst dette noe annerledes, sa han.

Den forklaringen har ikke alle politiske motstandere kjøpt. Torsdag kveld varslet lederen for Senatets justiskomité Chuck Grassley at han vil innkalle Donald Trumps sønn til en høring i Senatet.

Den republikanske senatoren fra Iowa sier at han er interessert i å høre Donald Trump junior selv fortelle om møtet han hadde i fjor med en russisk advokat om valgkampen.

Han vil trolig be Trump junior om å vitne i en høring i justiskomiteen allerede neste uke. Om han ikke vil, vil han sende ham et skriftlig pålegg om å møte for komiteen.

Les også:  Trump jr: «Fortalte ikke far om møtet»

– Noe kan skje med Paris-avtalen

Donald Trump er for tiden i Paris på et to dager langt statsbesøk hos president Emmanuel Macron. På pressekonferansen søndag kveld uttrykte de to statslederne enighet om Syria og uenighet om Paris-avtalen. 

Men Trump antydet at «noe» kunne skje med USAs holdning til Paris-avtalen. SE VIDEO:

Les også:   Demokrater vil stille Trump for riksrett

Populært