Meny

Ryan: – President Trump lærer underveis

Republikanernes leder i Representantenes hus, Paul Ryan, sa under sin ukentlige pressekonferanse at han ikke har fulgt med på direktesendingen fra høringen i Senatets etterretningskomité torsdag. Foto: Cliff Owen / AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Donald Trump er fersk i jobben og forsto trolig ikke at FBI og presidentembetet holdes atskilt, sier Paul Ryan, Republikanernes leder i Representantenes hus.

– Trump er ikke kjent med protokoll, dette er bare nytt for ham, sier Ryan til pressen under torsdagens høring av tidligere FBI-sjef James Comey i Senatets etterretningskomité.

Følg høringen direkte: – Jeg vare redd Trump kom til å lyve

Den mektige republikaneren sier han ikke har sett på den direktesendte høringen, men påpeker at FBI er nødt til å være uavhengig. Ryan ble spurt om å kommentere Comeys uttalelser om at Trump presset ham til å stanse etterforskningen av tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn.

– Presidenten lærer underveis, sier Ryan.

Han tilføyer at Trump trolig er frustrert over spekulasjonene som svirrer rundt ham selv etter at Comey har fortalt ham tre ganger at presidenten ikke etterforskes direkte.

SISTE: Trump bestrider Comeys påstander

Comey, som fikk sparken av Trump i mai, har beskrevet møter med Trump der presidenten har henvendt seg personlig til Comey i stedet for å gå via formelle, etablerte kanaler.

Populært