Meny

Trump glad for at Qatar isoleres

USAs president Donald Trump (t.h.) sammen med sin kone Melania, Saudi-Arabias kong Salman (i midten) og Egypts president Abdel Fattah al-Sisi (t.h.) under besøket i Riyadh i Saudi-Aabia for drøyt to uker siden. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Donald Trump er glad for at arabiske land kutter båndene til Qatar, en av USAs allierte. Dette kan bidra til å få slutt på terrorismen, mener presidenten.

Tirsdag gikk Trump hardt ut mot en av USAs viktigste allierte i Midtøsten.

På Twitter antyder Trump at det var hans besøk i Saudi-Arabia nylig som har utløst den diplomatiske striden mellom flere arabiske land og Qatar.

«Så godt å se at besøket i Saudi-Arabia med kongen og 50 land allerede gir resultater», skriver Trump.

Under besøket lovet de andre landene å slå ned på finansiering av ekstremisme. Lederne på møtet rettet pekefingrene mot Qatar, ifølge Trump.

«Kanskje dette blir begynnelsen på slutten på terrorismens redsler», skriver han på Twitter.

Har militærbase i Qatar

I Qatar ligger USAs største militærbase i Midtøsten. 11.000 amerikanske soldater er stasjonert på basen, ifølge CNN.

Det er uklart hvordan Trumps utspill vil påvirke USAs militære nærvær i Qatar.

Saudi-Arabia, Bahrain, Egypt og De forente arabiske emirater er blant landene som nå har brutt alle diplomatiske bånd til Qatar. Med Saudi-Arabia i spissen beskylder de landet for både å støtte ytterliggående sunnimuslimske grupper og for å smiske med Iran.

De har også kritisert Qatar for å ha uttrykt støtte til mer moderate islamistiske grupper som Det muslimske brorskapet i Egypt.

Brorskapet ble forbudt i Egypt etter at Abdel Fattah al-Sisi tok makten i et kupp og avsatte landets islamistiske president Mohamed Mursi sommeren 2013

Qatar avviser anklagene om at landet støtter terrorisme.

Populært