Ap-ordførere savner støtte fra Støre

Det er strid om kommunereformen også innad i partier. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Det er strid om kommunereformen også innad i partier. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ap-ordførere som har stått på for kommunesammenslåing etterlyser støtte og engasjement fra partileder Jonas Gahr Støre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Aftenposten er det ikke god tone i Ap etter at Støre i fjor uttalte til Klassekampen at dersom Ap vinner 2017-valget er kommunalminister Jan Tore Sanner (H) sin kommunereform død. Rundt om i landet jobber mange Ap-ordførere med sammenslåinger.

Av 30 Ap-ordførere Aftenposten har snakket med, mener nesten samtlige at Ap og Høyre burde ha stått sammen i en så stor sak. De fleste er frustrerte over ledelsens utspill og ti er villige til å si klart ifra om det. Flere vegrer seg imidlertid mot å kritisere ledelsen utad, ifølge avisen.

Personvernpolicy