Meny

En tredel av underskriftene mot pelsdyr fra utlandet

DYREVELFERD: Av de 143 000 underskrifter mot pels landbruksminister Jon Georg Dale mottok fra NOAH-leder Siri Martinsen (t.v.) og Shabana Rehman, var et stort antall fra utlandet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dyrevernorganisasjonen NOAH har fikk inn 142.979 underskrifter mot norsk pelsdyrhold. Men om lag en tredel kommer fra utlandet, skriver nettavisen.

Avisen ba om innsyn i underskriftslistene som ble overlevert til landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) i oktober. På framsiden står det skrevet «folket har talt» etterfulgt kravet fra NOAH om avvikling av pelsdyroppdrett.

Pelsdyrbøndenes organisasjon, Norsk Pelsdyralslag, sier at bruken av utenlandske underskrifter er svært oppsiktsvekkende.

– Jeg stiller meg svært spørrende til hvor representativ underskriftene fra NOAH er. Om det vi har avdekket er riktig, så er det en arbeidsform vi tar avstand fra, sier kommunikasjonssjef Guri Wormdahl.

Avisen sier underskriftene kommer fra land verden over blant annet Italia, Slovakia, Australia, Singapore, USA, Canada med mange fler.

NOAH-leder Siri Martinsen sier de bevisst har rettet kampanjen mot nordmenn.

– Vi har bare spredd den i Norge. Og den er på norsk, så du må lese en lang norsk tekst for å se hva det er. Det er jo mange nordmenn som bor i utlandet, og de har slekt og venner som kanskje vil skrive seg på.

Populært