«Cowboy-prest» kåret til helgen

Et banner med bilde av den argentinske presten José Gabriel del Rosario Brochero, en av sju nye helgener som ble kanonisert av pave Frans søndag. Foto: Reuters / NTB scanpix
Et banner med bilde av den argentinske presten José Gabriel del Rosario Brochero, en av sju nye helgener som ble kanonisert av pave Frans søndag. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Pave Frans har kanonisert sju nye helgener, blant dem en argentinsk «cowboy-prest» som for hundre år siden red rundt på et muldyr og forkynte på landsbygda.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Presten José Gabriel del Rosaria Brochero (1849-1914) ble sammen med seks andre utropt til helgen under en stor utendørsmesse på Petersplassen søndag, der om lag 70.000 mennesker deltok.

Pave Frans, som selv er argentiner, har sagt at Brochero var en stor inspirasjonskilde for ham da han begynte sitt prestevirke.

Brochero var kjent som «gaucho»-presten, eller cowboy-presten. Alltid iført poncho red han rundt i årevis på muldyret sitt Malacara på den argentinske landsbygda der han forkynte og hjalp fattige bønder. Han pleide syke under koleraepidemier og ble selv smittet med lepraviruset etter å ha pleid spedalske.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært