USA-ekspert: – Debatten var uavgjort

USA-ekspert Jan Arild Snoen mener debatten var uavgjort. Foto: Shannon Staples / Reuters / NTB scanpix
USA-ekspert Jan Arild Snoen mener debatten var uavgjort. Foto: Shannon Staples / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USA-ekspert Jan Arild Snoen mener at søndagens TV-debatt var uavgjort, ettersom Donald Trump ikke slet så mye som ventet. «Tidenes skitneste debatt», skriver avisen Politico.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Trump har den store fordelen at alle forventer at han skal ha trøbbel. På grunn av det, og at han ikke fullstendig går opp i sømmene, så kommer dette ut som en slags uavgjort, sier Snoen.

Han sier videre at dette betyr at veldig få vil skifte standpunkt etter denne debatten, men han påpeker at uavgjort ikke er godt nok for Trump, og at det ikke gir ham den dytten han trenger fremover.

– Den første halvtimen er noe av det pussigste man har sett i en presidentdebatt, hvor det kun handler om hvor lite egnet den andre er, fortsetter Snoen.

– Tidenes skitneste debatt

Han mener Trump var mer aggressiv denne gangen og vil fortsette slik framover, men at Hillary har klar ledelse og at han ikke kan innhente forspranget etter denne debatten.

Utenlandske aviser skriver følgende om debatten:

«Tidenes skitneste debatt» skriver nettavisen Politico om Hillary Clinton og Donald Trumps andre duell.

«Hun sier han ikke er egnet til å styre landet. Han vil ha henne fengslet» skriver New York Times.

Tror ingen kapret velgere

Også her hjemme reageres det på debatten, som tidvis var preget av høy temperatur.

– Dette var kanskje den styggeste debatten noensinne. Trump kalte Clinton for djevelen, sa at hun hadde hat i hjertet og var en løgner. Han toppet det hele med å si at hun ville vært i fengsel om han var president, sier Steinhovden til TV 2.

– Dette minnet mer om Jerry Springer enn en presidentdebatt. Den var ment til å påvirke kjernevelgere, men jeg tviler på at noen av kandidatene kapret nye velgere i dag, avslutter han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært