Meny

KrFU splittet om borgerlig regjeringssamarbeid

KrFU er splittet i synet på om KrF bør samarbeide med de borgerlige eller de sentrumsorienterte partiene etter valget i 2017. Her stemmer KrFU-benken under fjorårets landsmøte i moderpartiet. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere sentrale tillitsvalgte i KrFs ungdomsparti går ut mot landsstyrets anbefaling om å garantere for en blå regjering etter stortingsvalget neste år.

– Det blir en spennende debatt, og saken er ikke avgjort. Men det er mange som er uenige om veivalget videre, og jeg tror det er ganske åpent, sier nestlederkandidat, Jarle Tollaksen til Vårt Land.

Ungdomspartiets landsstyre og leder Ida Lindtveit anbefalte i august at KrF bør gå inn for et samarbeid med høyresiden etter valget.

Les også: KrF og Venstre sår tvil om Solbergs forklaring av oljetabben

Flere sentrale tillitsvalgte vil imidlertid ikke lukke døren for et KrF-samarbeid med sentrumspartiene i neste regjeringsperiode, inkludert Arbeiderpartiet. De hevder at landsstyrets vedtak «trekker KrF vekk fra sin egen sentrumsorienterte kristendemokratiske ideologi», skriver avisen.

– Vi har hatt flere høringer. Vi har vært klare på at det er ulike syn i organisasjonen og at det er fritt frem for å jobbe for ulike meninger, sier partileder Lindtveit.

Forslagene skal behandles på ungdomspartiets landsmøte 23.-25. september.

Les også: KrF under sperregrensen på ny måling

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært