Meny

Måling: Hollande ville blitt knust i nytt presidentvalg

Frankrikes president François Hollande ville hatt problemer ved et nytt presidentvalg dersom det var i dag, ifølge en ny måling. Foto: Min Hoang (Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frankrikes president François Hollande ville ha røket ut i første valgrunde ved et nytt presidentvalg dersom det var i dag, ifølge en ny meningsmåling.

Målingen er gjort for avisen Le Figaro i samarbeid med TV-kanalen LCI og viser at Hollande ville fått mellom 11 og 15 prosent av stemmene avhengig av hvilke andre kandidater som stiller.

Ifølge målingen vil det stå mellom det konservative partiet Republikanerne og det høyrepopulistiske Nasjonal front i en andre valgomgang, samme scenario som i 2002.

Hollande, som leder Sosialistpartiet, sliter med lav oppslutning som følge av misnøye med den økonomiske politikken. Han har fortsatt ikke kunngjort om han vil stille til valg for en ny periode, men i en bok som ble publisert forrige måned, sa Hollande at han har lyst til stille, men at han ikke vil gjøre det «hvis tegn tyder på at det ikke kan føre til en mulig seier».

Frankrikes valgsystem innebærer at dersom ingen får flertall i første valgrunde, går de to mest populære kandidatene videre til en ny runde.

Populært