Trump retter blikket mot økonomien

Trump har møtt motgang på meningsmålingene i det siste. Nå ønsker han å løfte kampanjen sin igjen med en tale om økonomi. Foto: Eric Thayer / Reuters / NTB scanpix.
Trump har møtt motgang på meningsmålingene i det siste. Nå ønsker han å løfte kampanjen sin igjen med en tale om økonomi. Foto: Eric Thayer / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter en uke med mye motgang vil republikanernes presidentkandidat Donald Trump forsøke å få valgkampen inn på riktig spor igjen med en tale om økonomi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han er veldig fokusert. Han vet hva han må gjøre, sier Trumps kampanjesjef Paul Manafort til Fox News.

I en tale til velrenommerte Detroit Economic Club mandag vil Trump presentere sine ideer for den amerikanske økonomien. Ifølge Reuters kommer presidentkandidaten blant annet til å foreslå at barneomsorg skal gi skatteavdrag. I tillegg vil han gå inn for sterkere vern av opphavsrett og kutt i selskapsskatten.

Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton har på de siste meningsmålingene økt forspranget i kampen om å bli USAs nye president. Utviklingen forklares med flere kontroversielle utspill fra Trump etter partiets landsmøte i juli.

Les også: Clinton lister opp 45 grunner til at Trump ikke skal bli president

Blant annet har forretningsmannen havnet i ordkrig med et muslimsk ektepar som sto på scenen under Demokratenes landsmøte. Ekteparet mistet sønnen da han tjenestegjorde som amerikansk soldat i Irak.

I tillegg skapte det forundring da Trump ba moren til en skrikende baby ta med seg barnet og forlate salen under et av sine valgkampmøter.

Les også: Trump med nytt Clinton-angrep: – Hun er «totalt forvirret»