Clinton tiltales ikke i epostsaken

Hillary Clinton unnslipper tiltale etter epostsaken. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB scanpix
Hillary Clinton unnslipper tiltale etter epostsaken. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USAs justisminister Loretta Lynch har besluttet at Hillary Clinton ikke skal rettsforfølges for å ha brukt en privat epostserver i jobben som utenriksminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lynchs avgjørelse var regnet som en formalitet etter at FBI tirsdag anbefalte at Clinton ikke skal tiltales i saken. Onsdag kveld uttaler justisministeren at hun aksepterer FBI-sjef James Comeys anbefaling, og at saken avsluttes uten påtale.

Selv om Clinton unngår tiltale, kom det føderale politiet med flengende kritikk av den tidligere utenriksministeren for bruken av en privat epostserver i jobbsammenheng. FBI har blant annet funnet ut at 110 eposter med hemmeligstemplet informasjon ble håndtert via Clintons private server.

Clinton er Det demokratiske partiet antatte kandidat til høstens presidentvalg. Motstanderne i Det republikanske partiet var raskt på banen etter at det ble klart at hun går fri.

– Det er mange spørsmål som skal besvares. Og vi skal stille de spørsmålene, sier Paul Ryan, lederen i Representantenes hus, og mer enn antyder at Clinton ser ut til å ha blitt favorisert i saken.

– Fra Clintons side har vi ikke sett noe annet enn uærlighet og at hun unngår å svare på spørsmålene, og det betyr at det er mange flere spørsmål som må besvares, fastslår Ryan.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus