Amnesty: Krigen i Sør-Sudan gir store mentale problemer

<p>Over to millioner mennesker ble drevet på flukt og titusener drept etter at konflikten mellom president Salva Kiir og den tidligere visepresidenten Riek Machar brøt ut i slutten av 2013. Her er utenriksminister Børge Brende (H) sammen med Salva Kiir fotografert i 2014. Foto: Bibiana Dahle Piene (NTB scanpix)</p>
Over to millioner mennesker ble drevet på flukt og titusener drept etter at konflikten mellom president Salva Kiir og den tidligere visepresidenten Riek Machar brøt ut i slutten av 2013. Her er utenriksminister Børge Brende (H) sammen med Salva Kiir fotografert i 2014. Foto: Bibiana Dahle Piene (NTB scanpix)

Den to og et halvt år lange borgerkrigen i Sør-Sudan har ødelagt mange menneskers psykiske helse i et land der det kun finnes to psykiatere fordelt på 11 millioner mennesker, ifølge Amnesty International.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over to millioner mennesker ble drevet på flukt og titusener drept etter at konflikten mellom president Salva Kiir og den tidligere visepresidenten Riek Machar brøt ut i slutten av 2013.

I april i år ble det dannet en samlingsregjering, men fortsatt opererer uavhengige militsgrupper i landet.

Krigen var preget av omfattende overgrep og grusomheter mot sivilbefolkningen, deriblant massedrap, voldtekter, tortur, bortføringer og tvungen kannibalisme, går det frem i en fersk rapport fra Amnesty International.

Philip, som overlevde en massakre i hovedstaden Juba i 2013, der regjeringsstyrker drepte rundt 300 mennesker, sier at soldatene tvang ham til å drikke blod og spise kjøttet av døde mennesker.

– Om natten, når jeg sover, kommer de som ble drept, tilbake i mine mareritt. Jeg kan ikke spise, jeg vil ikke ha noe som tilbys meg, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus