Meny

– Ap kan styre med Senterpartiet og Kristelig Folkeparti

De tre partilederne Knut Arild Hareide, Trygve Slagsvold Vedum og Jonas Gahr Støre kan bli samarbeidspartnere i regjeringen neste år, om valget går deres vei. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere sentrale Ap-topper tror på et regjeringsalternativ med Sp og KrF i 2017, med MDG og SV som mulige støttespillere, skriver Dagbladet.

Avisen har snakket med flere sentrale Ap-topper, som alle trekker frem at Ap kan regjere med Sp og KrF, med mulig støtte fra SV og MDG etter stortingsvalget neste år.

At SV og MDG blir stående utenfor, skyldes blant annet åtte års regjeringsslitasje for SV, MDGs manglende styringserfaring, og det faktum at SV-leder Audun Lysbakken i januar gjorde det klart at SV ikke lenger står som garantist for en rødgrønn regjering.

Les også: Ap og Sp inviterer KrF til samarbeid

Valgforsker, professor og Ap-medlem Frank Aarebrot stiller seg bak analysen.

– En konstellasjon med Ap, Sp og KrF er nok det mest sannsynlige alternativet. Jonas Gahr Støres manøvrering og Knut Arild Hareides uttalelser peker begge i den retningen, sier Aarebrot til Dagbladet.

Han tror MDG og SV kan få en tilsvarende avtale med regjeringen som Venstre og KrF har i dag.

Les også: Ingen arbeidsledighets-effekt for Ap

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus