Meny

Populær kulturgaveordning snart uten penger

Kulturdepartementets gaveordning har snart brukt opp hele årets ramme på 45 millioner kroner. Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) (bildet) arvet den fra sin forgjenger og partikollega Thorhild Widvey. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kulturdepartementets gaveordning har snart brukt opp hele årets ramme på 45 millioner kroner.

Departementet har innvilget 52 søknader til gaveforsterkning i år og delt ut 36 millioner kroner, skriver Klassekampen.

Ordningen ble innført i 2014 for statlige museer. Fra og med i år har også gallerier og andre deler av kulturlivet blitt innlemmet i ordningen. Den ble opprettet av tidligere kulturminister Thorhild Widvey (H) for å utløse mer private penger og bidra til økt uavhengighet i kulturlivet.

Ordningen går ut på at for hver krone private aktører gir i gave til kulturlivet, kan mottakeren få 25 øre i statlig støtte. Ifølge avisen er det imidlertid usikkert om ordningen har utløst mer private penger.

Statssekretær Bård Folke Fredriksen (H) i Kulturdepartementet mener den økte pågangen av søknader viser at gaveforsterkningen er en suksess. Ifølge Fredriksen tar departementet sikte på å videreføre ordningen til neste år.

– Men om rammene blir økt, er et budsjettspørsmål som ikke vil bli avgjort før senere på året, sier han.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus